Ook zoektocht met 250 vrijwilligers naar vermiste vrouw uit Maasmechelen levert niets op

In Maasmechelen heeft de zoektocht naar Emilia Chini, de 75-jarige dementerende vrouw die al sinds woensdagavond vermist is, voor de vierde dag op rij niets opgeleverd. Vandaag werd er met zo'n 250 vrijwilligers gezocht, die onder meer bij bewoners van de Tuinwijk aanbelden om te vragen of zij iets gezien hebben.

Sinds de verdwijning van de 75-jarige Emilia Chini op woensdagavond is er al gezocht met drones, een helikopter, speurhonden en vrijwilligers. Maar nog steeds is er geen spoor van de dementerende vrouw. Vanochtend kwamen er zo'n 250 vrijwilligers samen aan het politiekantoor van politie Lanaken-Maasmechelen (LaMa), om voor de vierde dag op rij aan een grote zoektocht te beginnen.

Een deel van de groep belde aan bij bewoners van de Tuinwijk, met de vraag of zij zelf iets gezien hebben of toevallig over camerabeelden beschikken. Ook de Vlaamse Reddingshonden België vzw en de Belgische Organisatie Reddingshonden Groepen zochten met speurhonden. Er werd gezocht rond de Leopoldstraat en ook aan de toegangspoort Mechelse Heide van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Nachtelijke zoektocht

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er bovendien rond middernacht nog met een drone gezocht ter hoogte van een schutterslokaal aan de Eindstraat in Mechelen. Politie LaMa was ook ter plaatse. Agenten zochten er met zaklampen, er is rond 1.30 uur nog een speurhond van de federale politie ter plekke geweest om het gebied uit te kammen.

Net als in de afgelopen dagen, leverde de zoektocht van vandaag geen spoor op van de vermiste vrouw. Politie LaMa lanceert daarom een oproep om ook morgen om 10u aan het politiekantoor in Maasmechelen te verzamelen met vrijwilligers om te zoeken naar Emilia Chini.

Meest gelezen