© BELGA

Lotte Kopecky kroont zich na solo van twaalf kilometer tot eerste Belgische winnares ooit van Omloop het Nieuwsblad

Lotte Kopecky heeft de Omloop het Nieuwsblad gewonnen. Onze landgenote soleerde naar de zege na een sterke passage op de Muur van Geraardsbergen. De renster van SD Workx volgt wereldkampioene Annemiek van Vleuten op als winnares van de Omloop het Nieuwsblad en is de eerste Belgische ooit die de openingskoers van het voorjaar wint.

Valerie Van Avermaet

LEES OOK. Winnares Lotte Kopecky verbaasde zichzelf in Omloop: “Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik op de Muur zou gaan”

Na de Molenberg barstte de finale bij de vrouwen stilaan los. Een pakketje van 20 rensters scheidde zich toen af, en daarin zaten heel wat kleppers. Onder meer Lotte Kopecky en Annemiek van Vleuten waren mee, maar het waren de Nederlandse Karlijn Swinkels (Jumbo-Visma) en de Franse Aude Biannic (Movistar) die wegreden van de rest. Hun avontuur duurde echter niet lang.

De Cubaanse Arlenis Sierra trok dan maar fors door. De renster van Movistar pakte een handvol seconden bonus op het peloton. Zo zat Annemiek van Vleuten opnieuw in een zetel, maar op de Muur van Geraardsbergen imponeerde Kopecky. Ze trapte de stenen uit de Kapelmuur en de rest bleef zitten. In haar eentje ging ze op zoek naar Sierra. Met succes. Op twaalf kilometer van de streep ging onze landgenote er dan alleen van door. Niemand zag haar nog terug.

Haar Nederlandse ploeggenote Lorena Wiebes pakte de tweede plaats, voor de Italiaanse Marta Bastianelli. Het was overigens de eerste wedstrijd van het wegseizoen voor de 27-jarige Kopecky. Ook Dylan van Baarle, de winnaar bij de mannen, koerste pas zijn eerste wedstrijd dit seizoen.

LEES OOK. Lotte Kopecky kan eerste Belgische winnares worden van Omloop: “Ik krijg geen migraine van Van Vleuten, ik heb ze al geklopt”

© Geert Tresignie (GTG)

© BELGA

© BELGA

© BELGA

    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER Wegwielrennen