© BELGA

Krijgt Lotte Kopecky 16.000 of 20.000 euro: wie heeft gelijk in discussie over prijzengeld in Omloop?

Voor het eerst in de geschiedenis van de Omloop is het prijzengeld voor mannen en vrouwen gelijkgetrokken, toch leverde het bedrag na afloop van de koers nog discussie op. Analist Jan Bakelants was er zaterdag in de televisiestudio’s van overtuigd dat het prijzengeld voor de winnaars van de Omloop 20.000 euro bedraagt. Iets wat ook in het digitale roadbook van Flanders Classics stond. Een fout, zo gaf Flanders Classics eerder deze week al toe aan onze krant. Het prijzengeld bedraagt dus wel degelijk 16.000 euro, zoals Maarten Vangramberen zei.

vva, wvo

LEES OOK. Vrouwelijke wielrenners krijgen voortaan gelijk prijzengeld in alle Vlaamse klassiekers

In de televisiestudio van Sporza zei Maarten Vangramberen na afloop van de koers dat het om 16.000 euro prijzengeld ging, maar toen zwaaide analist Jan Bakelants plots met het roadbook van organisator Flanders Classics waarin 20.000 euro staat. Alleen blijkt dat bedrag een communicatiefout van Flanders Classics. Vangramberen had het dus wel degelijk aan het juiste eind, want het correcte bedrag is 16.000 euro.

LEES OOK. Vrouwen krijgen ruim vijftien keer (!) meer om de Omloop te winnen: “Dit heeft meer dan alleen symbolische waarde”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen