Optreden van topfavoriete Loreen tijdens Zweedse Songfestivalpreselecties verstoord door podiumbestormer

Opschudding in Zweden gisteravond tijdens het razendpopulaire Melodifestivalen, de preselecties voor het Eurovisiesongfestival. Tijdens het optreden van oud-winnares Loreen bestormde een man het podium met een spandoek. Het optreden werd onderbroken en Loreen - die opnieuw naar het Songfestival wil gaan - mocht haar nummer opnieuw brengen.  

Op beelden van het incident is te zien hoe plots een figuur met een spandoek in beeld komt. Loreen zingt nog even door, maar daarna schakelt de regie over naar de plafondcamera in de zaal, wordt het optreden stilgelegd en nemen de presentatoren het over. 

De act van Loreen is behoorlijk donker, waardoor niet meteen te zien was wat er op het spandoek stond. Maar volgens Zweedse media ging het om een actie van de klimaatgroepering Återställ Våtmarkers, die pleit voor het herstel van de draslanden in de strijd tegen de CO2-uitstoot.

Op Twitter lijkt de groep de actie inderdaad te claimen. "We zijn naar het podium van Mello (een bijnaam van Melodifestivalen, red.) gegaan. De toekomst zal een droevig lied zijn", klinkt het. De Zweedse openbare omroep SVT meldt dat er uiteindelijk drie mensen zijn opgepakt.

Loreen zelf liet het duidelijk niet aan haar hart komen. "Ik had eerst niet door wat het was, ik dacht dat er een technisch probleem was", vertelt ze tegenover de fanwebsite ESCXTRA.com. "Het was geen big deal. Ik voelde geen vijandige energie. Ik begrijp activisten, veel van hen strijden voor de goede zaak."

Achteraf mocht de Zweedse zangeres haar nummer "Tattoo" nog eens brengen. Met succes, want ze plaatste zich zonder problemen voor de finale van de Zweedse preselecties, die plaatsvindt op 11 maart. Loreen is trouwens de grote favoriete om Zweden te vertegenwoordigen dit jaar. In 2012 won ze het grote Songfestival al eens met "Euphoria", een van de grootste Eurovisie-hits ooit. 

BEKIJK - Loreen zingt haar liedje "Tattoo":

Meest gelezen