Chemisch lek in Waaslandhaven: bedrijf volledig ontruimd

© bfs

Bij een incident in de Waaslandhaven zijn donderdagvoormiddag alle personeelsleden van een chemisch bedrijf geëvacueerd. Er was een lek ontdekt een bovengrondse pijpleiding met een licht ontvlambaar gas, waarna de hulpdiensten iedereen evacueerden.

mgb

Een bovengrondse pijpleiding met daarin het licht ontvlambare gas methylchloride van het chemisch bedrijf Ashland in de Waaslandhaven vertoonde een lek. Gespecialiseerde teams van Hulpverleningszone Waasland en Antwerpen waren snel ter plaatse en trokken waterschermen op om de vrijgekomen gassen zo veel mogelijk te verdunnen.

(Lees verder onder de foto.)

© bfs

Evacuatie

Uit voorzorg werden alle aanwezige personeelsleden geëvacueerd. Zij konden pas terug aan het werk toen het lek weer gedicht was. De brandweer deed metingen in de onmiddellijke omgeving van het bedrijf, waaruit bleek dat de stof de grenzen van het bedrijfsterrein niet overschreden heeft.

“Alhoewel het om een gevaarlijk product ging, was er op geen enkel ogenblik gevaar voor de omgeving”, zegt burgemeester Marc Van de Vijver.

© bfs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen