© Archief

Genkenaar helpt met plantage: “Minnaar van echtgenote dreigde naaktfoto’s Facebook te zetten”

Een 36-jarige man uit Genk riskeert een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 6.000 euro voor het opstellen van een cannabisplantage. “Ik werd gedwongen door de minnaar van mijn vrouw, anders zou hij naaktfoto’s van haar op het internet zetten”, klonk zijn wel zeer merkwaardige uitleg.

ShDr

De Genkenaar met Turkse roots was naar eigen zeggen beschaamd toen hij ontdekte dat zijn vrouw er een buitenechtelijke affaire op nahield. Maar daar stopte het niet voor de dertiger. Volgens hem zou de minnaar van zijn echtgenote hem verplicht hebben een handje bij te steken in het opstellen van een cannabisplantage op de zolderverdieping van zijn woonst. “Hij zei me dat hij naaktfoto’s van mijn partner had”, begon hij zijn verhaal voor de rechter. “Als ik niet zou helpen, zou hij de beelden op Facebook posten. Mijn eer was al genoeg gekrenkt door de roddels over het overspel van mijn vrouw. Ik kon niet anders”, gaf hij toe.

Naaktfoto’s

Toch beweert de beschuldigde dat zijn aandeel zich slechts beperkte tot het uitladen van de bestelwagen met het materiaal. “Ik heb de plantjes nooit verzorgd. Van de elektriciteitsdiefstal weet ik niets.”

Uiteindelijk kwam de plantage aan het licht door een woningbrand. De brandweermannen ontdekte op zolder resten van minstens vijftig cannabisplanten. Het openbaar ministerie hecht geen geloof aan het verhaal van de man. “Er is geen enkel bewijs. De zogezegde naaktfoto’s heeft hij gewist en in zijn telefoon vinden we geen enkel contact met de minnaar van zijn vrouw terug.” Zijn advocaat vraagt een straf onder voorwaarden.

Vonnis op 4 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer