Bo Van Spilbeeck met de cast, die straalt na de lovende commentaar op Frank wordt Francine.© Bo Van Spilbeeck

Bo Van Spilbeeck uitbundig over transgenderkomedie waarvoor zij inspireerde: “Met juiste humor en tonnen respect”

Antwerpen -

Lichte euforie bij de cast van Frank wordt Francine, na de jubelende commentaar van Bo Van Spilbeeck, die inspireerde tot het maken van deze tranformatiekomedie. “Een echt theaterfeest, met een hartverwarmende boodschap van aanvaarding”, prijst de journaliste op social media.

LEES OOK. RECENSIE. Oef, er mag nog gelachen worden met heikele thema’s: Frank wordt Francine zet moraalridders een naaldhak

Het publiek gaat compleet uit de bol en dat is wat telt voor de makers van Frank wordt Francine, maar in dit geval is de reactie van Bo Van Spilbeeck minstens even belangrijk. En die blijkt al even enthousiast als bij het publiek. “Ongelooflijk hartelijk gelachen met de hilarische komedie Frank wordt Francine. Of hoe je met de juiste humor en met tonnen respect en empathie een gevoelig thema als transgender kan overbrengen. En dat had heel anders kunnen zijn”, beseft Bo Van Spilbeeck, die niet alleen ervaringsdeskundige is.

“Auteur Jeroen Maes vond inspiratie in mijn eigen transitieverhaal en schreef een toneelstuk met spitse dialogen en veel situatiehumor, maar op geen enkel moment kwetsend of vulgair. De absolute topcast maakt er met uiterst grappige vertolkingen en heel veel gevoel voor timing, maar ook juist gedoseerde emoties, een echt theaterfeest van. De hele zaal was mee, lachte uitbundig en ik ben ervan overtuigd dat de toeschouwers met een hartverwarmende boodschap van aanvaarding naar huis gegaan zijn”, oordeelt Bo Van Spilbeeck op sociale media.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER