Remco Evenepoel stak vandaag de eindzege in de UAE Tour op zak.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel stak vandaag de eindzege in de UAE Tour op zak. © Photo News

Evenepoel zit vóór op Giro-schema na winst in UAE Tour: “Ik zit nog ver van mijn topvorm, dus was dit een fenomenale week”

WielrennenDe kop is er af. Remco Evenepoel (23) heeft zijn eerste zege als wereldkampioen beet: eindwinst in UAE Tour. In de slotrit eindigde hij tweede na Adam Yates, maar klom hij sneller dan Pogacar vorig jaar deed. Evenepoel zit vóór op zijn Giro-schema. “Donderdag vertrek ik op hoogtestage naar Tenerife. Daar zal ik nog een fikse stap voorwaarts zetten.”

10 reacties

  • Johan Maddens

    1 jaar geleden
    ja isenborghs , je vergeet Quick Step nog die enkele jaren terug alles wonnen in de klassiekers ! Wie over de meeste centjes beschikt kan de beste renners binnenhalen !! Dit is altijd zo geweest !
  • patrick isenborghs

    1 jaar geleden
    dat kan je nooit vergelijken maddens , niet iedereen beschikt over een topploeg als jumbo ineos & co achter zich
  • Johan Maddens

    1 jaar geleden
    Adam Yates werd op 25 min gereden in de Tour ! Om vergelijkingen te maken tussen de Toppers moeten ze hetzelfde programma afwerken , alle voorjaars klassiekers en de Tour betwisten waar alle grote ploegen op hun best zijn !
  • patrick isenborghs

    1 jaar geleden
    Pieter Verschueren en mogelijk een 2 de wereldtitel ontnomen in leuven
  • Pieter Verschueren

    1 jaar geleden
    Voor alle criticasters , (typisch Belgisch) 2 x San Sebastián , Luik Bastenaken Luik, om de belangrijkste te noemen . Dit na prachtige solo’s van 30 KM en meer ! Vuelta, en op indrukkende wijze wereldkampioen ! Oh ja nog vergeten… die jongen was toen nog maar 22 jaar.