Patrick Post

Verkeersveilige Dag in Oost-Vlaanderen: snelheidscontroles op 120 plaatsen

Het is vandaag Verkeersveilige Dag in Oost-Vlaanderen. Dat is een campagne die focust op snelheidscontroles, want snelheid is de grootste oorzaak van ongevallen op de Belgische wegen. De politie zal op 120 plaatsen in de provincie snelheidscontroles uitvoeren. 

De Verkeersveilige Dag is vandaag toe aan haar 27e editie. Het is een campagne van het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen, in samenwerking met de lokale politiezones en de federale wegpolitie. "We gaan vandaag snelheidscontroles uitvoeren op 120 plaatsen in de provincie", zegt gouverneur Carina Van Cauter. "Dat is nodig, want snelheid is een van de grootste oorzaken van verkeersongevallen met slachtoffers. Met deze campagne willen we bestuurders aansporen om zich te houden aan de snelheidsbeperkingen."

Op welke plaatsen de snelheidscontroles gebeuren, verklapt de gouverneur niet. "Het is tenslotte de bedoeling dat men zich overal aan de snelheidsregels houdt", legt ze uit. "De campagne zelf aankondigen doen we wel. Want het is niet onze bedoeling om veel boetes uit te schrijven. Het gebeurt natuurlijk wel, maar we willen de boodschap meegeven dat het belangrijk is om je aan de snelheidslimieten te houden. En liefst niet alleen vandaag, maar ook morgen en de rest van het jaar. Trager is nu eenmaal veiliger", besluit de gouverneur.

Meest gelezen