Wouter van Bernebeek fotografeerde het noorderlicht zondagavond vanuit Cuijk, in Noord-Brabant.
Volledig scherm
Wouter van Bernebeek fotografeerde het noorderlicht zondagavond vanuit Cuijk, in Noord-Brabant. © Wouter van Bernebeek

KIJK. Unieke beelden van noorderlicht boven grote delen van Nederland. “Zelfs boven Vlaanderen was het poollicht fotografisch zichtbaar”

Boven grote delen van Nederland was zondagavond een bijzonder natuurverschijnsel te zien: het noorderlicht. Dat is een aantal keer per jaar in het noorden van het land te fotograferen, maar is niet vaak met het blote oog te zien. In Vlaanderen was het poollicht niet met het blote oog te zien maar wél te fotograferen.

7 reacties

  • oswald billiet

    1 jaar geleden
    Dit is geen zeldzaamheid. Wie aan de kust woont ziet dat .noorderlicht geregeld boven zee aan de horizon .
  • Anthony Vandenberghe

    1 jaar geleden
    @eli bosch, de kleuren kunnen wel degelijk met het blote oog gezien worden maar dit komt niet frequent voor. Wij hadden het geluk begin dit jaar in Lapland de groene en rode kleuren te zien. Inderdaad prachtig.
  • Roger Wellens

    1 jaar geleden
    Weet dat de magnetische noord- en zuidpool zich reeds enkele jaren aan ijltempo verplaatsen. De magnetische noordpool is nu reeds 15° ten oosten van de geografische noordpool verschoven, dit op slechts enkele jaren tijd. Vroeger was de inclinatie redelijk stabiel en slechts rond de 3° oost. Wetenschappers spreken over een ompoling.
  • Jeroen De Vleesschauwer

    1 jaar geleden
    @eli Bosch, in 2000 en 2003 was het poollicht wel helder genoeg om het in al zijn kleurpracht te zien.
  • monique bolen

    1 jaar geleden
    Gisteren avond zag ik rond de maan een cirkel van kleuren paars groen indigo, had het nog nooit gezien het was prachtig.