Belgische vrouw (40) omgekomen bij bizar ongeval op Spaanse snelweg

Bij een vreemd verkeersongeval op een snelweg nabij het Spaanse Alicante is zaterdagnacht een 40-jarige Belgische vrouw om het leven gekomen. Dat melden verschillende Spaanse media.

jvh
Bron: Las Provincias, La Vanguardia

Een personenwagen reed in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 2.45u op de parallelweg naast de snelweg AP-7 ter hoogte van Algorfa, nabij Alicante, een metalen constructie aan. Die constructie stortte vervolgens in op de snelweg.

Drie auto’s kwamen vervolgens frontaal in botsing met de constructie. Daarbij viel één dodelijk slachtoffer: een 40-jarige Belgische vrouw. In dezelfde wagen raakten ook de bestuurder en een minderjarige gewond. In de andere twee wagens vielen nog eens drie gewonden, maar het ging naar verluidt telkens om lichte verwondingen.

De Spaanse autoriteiten hebben het over een 39-jarige man, een 16-jarige tiener, een 30-jarige man, een 34-jarige, en een 43-jarige. Vier slachtoffers werden overgebracht naar het nabijgelegen Torrevieja-ziekenhuis, de vijfde gewonde werd ter plekke behandeld zonder dat een ziekenhuisopname nodig was.

De politie is op zoek naar de bestuurder die de constructie aanreed, want die pleegde vluchtmisdrijf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER