De bakfiets van bakker Els

30 kilometer omrijden voor brood in Arendonk: de bakfiets van bakker Els brengt redding

In Arendonk zijn de herstellingswerken gestart aan de brug over de Turnhoutse Vaart. Om in het centrum te raken met de auto, moet je een omleiding volgen van zo'n 30 kilometer via Nederland. Te voet of met de fiets kan je wel nog over de brug, al is niet iedereen even mobiel. Drie handelaars brengen daarom met de bakfiets bestellingen naar de overkant. Radio2-reporter Margaux van de regio gaat mee tijdens de eerste rit van bakker Els Tuytelaers.

Margaux Bogaert is Margaux van de regio. Ze gaat elke ochtend op pad voor Goeiemorgen Morgen! op Radio2, op zoek naar verhalen uit jouw streek. Heb jij groot of klein nieuws voor Margaux? Laat het ons weten!

"Het is al weken hét gespreksonderwerp in onze bakkerij", zegt bakker Els Tuytelaers. "Een deel van de Arendonkenaars wordt letterlijk afgesneden van het centrum. En dat voor meer dan zes maanden."

Dagbladhandel Albora, frituur De Vraai en de bakkerij van Els slaan daarom de handen in elkaar. "We moesten iets doen voor de bewoners. We hebben aan de overkant van de brug een tijdelijke pop-up container gezet waar we bestellingen leveren."

BEKIJK - Bakker Els levert voor het eerst brood met de bakfiets aan 'de overkant'

Videospeler inladen...

Nederlandse klanten

Arendonk ligt vlak bij de Nederlandse grens. Bakker Els heeft veel Nederlandse klanten.  "Ik hoop dat zij gebruik zullen maken van de container. Anders verliezen we veel klanten en dat zou financieel echt slecht nieuws zijn."

Toch kijkt ze hoopvol naar het hele project. "We krijgen ontzettend fijne reacties van de klanten. Vandaag staan er al verschillende bestellingen op de agenda. In het weekend zullen er zeker meer volgen", zegt Els.

Meest gelezen