Bureau van Waals Parlement start disciplinaire procedure tegen griffier

Frederic Janssens© BELGA

Het Bureau van het Waals Parlement heeft maandag beslist om een disciplinaire procedure op te starten tegen zijn griffier Frédéric Janssens. Hij is sinds september geschorst na klachten over pesterijen en wegens zijn rol in de explosief gestegen uitgaven van het parlement. Dat heeft Jean Bourtembourg, die als advocaat optreedt voor het halfrond, bekendgemaakt.

jvh
Bron: BELGA

Intussen wordt gewerkt aan een verlenging van de preventieve schorsing van Janssens, zegt Bourtembourg. Er zou gesnoeid worden in zijn salaris en hij zou ook de voordelen verliezen die met de uitoefening van zijn beroep als griffier gepaard gaan.

Uiteindelijk zal Janssens zich moeten verantwoorden voor de feiten die hem ten laste worden gelegd en tegen hem kan dan een tuchtsanctie uitgesproken worden, aldus Bourtembourg, die benadrukt dat Janssens zijn recht op verdediging ten volle zal kunnen uitoefenen. “Zulke procedures moeten worden gevoerd met inachtneming van de regels die met de uitoefening van de tuchtbevoegdheid gepaard gaan”, aldus Bourtembourg.

Over de inhoud van de dossiers tegen Janssens en de stand van zaken in de procedures zal het Bureau zich niet uitspreken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen