Duizenden mannen in de hele wereld laten zich oplichten met deze foto's.
Volledig scherm
Duizenden mannen in de hele wereld laten zich oplichten met deze foto's. © RV

Duizenden mannen in de hele wereld opgelicht met foto’s van één Braziliaans model

‘Janessa Brazil’ is het gezicht van duizenden valse profielen op sociale media die worden gebruikt om mannen mee op te lichten. Elke dag krijgt de vrouw, die eigenlijk Vanessa (37) heet, berichten van aanbidders die denken dat ze een relatie hebben met haar. Ze kan hen enkel teleurstellen. Oplichters misbruiken haar foto’s. Duizenden mannen liepen al in de val.

16 reacties

  • sjaak vanslembrouck

    1 jaar geleden
    Ik snap niet dat er zoveel blijven intrappen een image search is toch snel gedaan ? Daar stop je al 99% van de oplichters mee.
  • HANS DE GREEF

    1 jaar geleden
    Het is en blijft oplichting
  • eric meers

    1 jaar geleden
    Tja als je als man/vrouw geld gaat sturen naar een persoon in het buitenland die je nog nooit in levende lijve gezien hebt is eigenlijk het zelfde als je pin code geven aan iemand die aan telefoon beweert dat hij van de bank is . Mannen die met nep profielen van mooie dames geld afgetroggeld wordt bestaat al 20jaar , wie niet wil leren moet maar voelen hé .
  • Jean-Pierre Vanhouwe

    1 jaar geleden
    Inderdaad , iedereen kan opgelicht worden , verleden week nog ondervonden , ik dacht ook dat het mij nooit zou overkomen , ik kocht een zetel aan een "fictieve" zaak , het bedrijf had best goede recencies , waarschijnlijk zelf aangemaakt , bijna 500 Euro door mijn neus geboord , gelukkig heb ik na dreiging met Politie mijn geld terug gekregen .
  • Hugo vanderoosbeek

    1 jaar geleden
    Als het (hier letterlijk te nemen) te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook voor 99% zo.