De spelers van Union, hier Teuma en Vertessen, druipen af (links). Bij Antwerp vieren Pacho en Balikwisha de kwalificatie (rechts).
Volledig scherm
De spelers van Union, hier Teuma en Vertessen, druipen af (links). Bij Antwerp vieren Pacho en Balikwisha de kwalificatie (rechts). © VTM / BELGA
Antwerp ANT
1
EINDE
0
Union USG
  • 55' Goal Vincent Janssen
(4-3)

Uitzinnig Antwerp plaatst zich na strafschoppen voor de bekerfinale, Union-spelers zoeken huilend de kleedkamer op

KV Mechelen en Antwerp strijden op 30 april op de Heizel om de beker van België. Het stamnummer 1 had zijn werk tegen een taai Union, maar uiteindelijk zorgde Gaston Avila in de strafschoppenreeks voor de bevrijding. Antwerp blijft zo op koers voor zijn tweede prijs in drie jaar.

108 reacties

  • jean pierre Tibermont

    1 jaar geleden
    Zeker geen topwedstrijd maar wel verdiende winnaar met deze keer een uitstekende scheids !
  • Ceuppens Ronny

    1 jaar geleden
    De wedstrijd moest gewoon stilgelegd worden , Bengaals vuurwerk .Sommige mogen meer dan andere . Als RWDM-supporter doe ik mijn hoed af voor "den Union" . Met een beperkt budget dit steeds klaar te krijgen , die van de parking moeten niet te hoog van de toren blazen met hun enorm budget .
  • Karel Van Beeck

    1 jaar geleden
    Heb de verlengingen gezien, Wat heeft dit nog met voetbal te maken!
  • Tom Borghmans

    1 jaar geleden
    union haalt po1 niet
  • Joke Matthys

    1 jaar geleden
    @ Willem van gool.mss hier en daar een paar fases in het nadeel van Union, niets wereldschokkends. Aan de andere kant hebben ze in de 2e helft geen met moeite 2 kansen bij mekaar gevoetbald.Puur op "prangende" fases haalt RAFC duidelijk de bovenhand. Union komt de eerste 15' zodanig onder druk dat ze meer op de tegenstander trappen dan op de bal. Daar had Visser al veel sneller een keertje geel kunnen trekken. Nu was de 1e fout van RAFC, nota bene pas in de 22e minuut, meteen geel.