PS-voorzitter Paul Magnette oogstte stevige kritiek na een interview met het weekblad ‘Dag Allemaal’.
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette oogstte stevige kritiek na een interview met het weekblad ‘Dag Allemaal’. © Photo News

PS komt terug op uitspraken van Magnette over Vlamingen en Walen: “Stop de Wallonië-bashing”

“Stop de Wallonië-bashing”, die boodschap verkondigde Waals parlementslid voor PS, Maxime Hardy, op de Franstalige nieuwszender ‘LN24'. “Laten we ophouden te zeggen dat de Waal lui is en dat hij een dutje doet.” De PS’er verdedigde hiermee zijn voorzitter Paul Magnette die commotie veroorzaakte na een interview met het weekblad ‘Dag Allemaal’. “De Vlaamse populisten en rechts-extremisten willen maar één ding: het imago van België en Wallonië beschadigen.”

56 reacties

  • Willy Masson

    1 jaar geleden
    ze doen een groentje of een tinneke ; vooruitschrijdend inzicht noemt men dat in progressieve hoek.
  • Evelyne Dewulf

    1 jaar geleden
    Natuurlijk moet men stigmatiseren: luieren is niks om fier op te zijn. Het is verantwoordelijkheid van de Walen om hun imago op te poetsen. Als ze ons niet terugbetalen, horen zij de taalgrens zo ongeveer over twintig kilometer te laten zakken als vergoeding...
  • guido Bervoets

    1 jaar geleden
    vanaeken jokke Omdat Bart De Wever in zijn discours altijd in de aanval gaat tegen Wallonië én Brussel. Voor hem zijn zij één en ondeelbaar en tegelijk de struikelblok om tot een onafhankelijk Vlaanderen te komen. Zo simpel is dat jongen.
  • Francois Sals

    1 jaar geleden
    Hij ontkent nog steeds ,dat Vlamingen al jaren en jaren moeten werken voor Wallonië !! zonder de Vlamingen halen ze het gewon niet ,ze zitten aan de grond.
  • Lisette Theunis

    1 jaar geleden
    Met de jaren ontspoorde en ondertussen onbeheersbare schuldenput van Wallonië, mag de grote fanclub van Magnette de volgende 50jaar voortaan meer gaan werken, willen ze nog langer blijven genieten van het mooie weer.