Mieke Van Hecke. Op bijna elke foto staat ze met een stralende glimlach.© rr

Afscheid van Mieke Van Hecke: “Geen foto’s gevonden waarop ze niet lachend staat”

Pulle -

In evenementenhal De Populier in Zandhoven wordt zaterdag 4 maart om 10u afscheid genomen van Mieke Van Hecke. Ze was een geliefd figuur in het Pulse verenigingsleven en zetelde tot 2018 voor CD&V in de gemeenteraad. Mieke Van Hecke werd 69, maar zag er door haar stralende glimlach en uitstraling veel jonger uit.

Kristin Matthyssen

Mieke Van Hecke was zo iemand die nooit stuurs keek. Zelfs in de gemeenteraad zat ze altijd met een glimlach, wat toch bijzonder is. Ze was actief bij Ferm Pulle en in het Sint-Ceciliakoor van Pulle en ging met Driekoningen altijd mee van verkleed zingen. Onlangs werd ze nog thuis gevierd omdat ze vijftien jaar vrijwilliger was bij Wiegwijs in Zandhoven, het vroegere Kinderheil. Zelf was ze ook een echte stammoeder, met vier kinderen en acht kleinkinderen.

Rond Pasen 2021 werd darmkanker vastgesteld bij Mieke Van Hecke. Maar zelfs dan bleef ze stralen. In december 2021 woonde ze nog de cheque-overhandiging van de actie Run 4 Sammieke in De Griffel bij, die 5.363,70 euro opbracht voor Kom Op Tegen Kanker (KOTK). Om Sam Renders uit Schilde en Mieke Van Hecke uit Pulle een hart onder de riem te steken, liepen en fietsten drie van haar (schoon)kinderen en een vriendin op 27 november een dubbele marathon van Pulle naar Scherpenheuvel en terug. Run 4 Sammieke was de opvolger van Run 4 Sammie in 2020, die ook al 2.800 euro opbracht voor Kom op Tegen Kanker.

Mieke Van Hecke (tweede links) samen met nog Sam Renders (centraal) tijdens de cheque-overhandiging van de actie voor Kom op Tegen Kanker in december 2021.© kma

Sam overleed in maart vorig jaar, Mieke afgelopen weekend. “Vorig jaar was het te moeilijk met het overlijden van Sam, nu moeten we afscheid nemen van ons mamske”, reageert zoon Antoni De Ridder. “Maar we zouden in de toekomst heel graag nog iets voor Kom op Tegen Kanker doen, nu ze twee sterretjes zijn geworden. Ze hebben beiden ongeveer nog twee jaar geleefd na hun diagnose. Ons mama heeft alles gegeven tot de laatste dag. Maar op het einde gaf ze zelf aan dat ze op was. We hebben nog een mooie namiddag samen beleefd, waarbij we haar lievelingsmuziek hebben opgezet en iedereen afscheid heeft kunnen nemen. We zijn ook blij dat ze nog haar eerste lentemomentjes van 2023 heeft kunnen beleven. Op 14 en 15 februari scheen de zon en die eerste zonnestraaltjes wou ze absoluut nog voelen. Hoewel het niet gemakkelijk was is ze toen toch nog warm ingeduffeld buiten geweest. We vinden geen foto’s waarop ze niet lachend staat. Ze was echt een bijzondere, warme vrouw.”

Mieke Van Hecke werd geboren in Antwerpen, woonde nog even in Kalmthout en Merksem maar verhuisde als jonge mama naar Pulle waar haar man de Generale Bank had. Zo werd ze ‘Mieke van Frank van de Bank’. Later verhuisde Mieke nog even voor het werk van haar man naar Zwijndrecht, om zes jaar later terug te keren naar Pulle, waar ze nu erg gemist gaat worden. De afscheidsviering vindt plaats in De Populier, zodat iedereen zeker plek heeft, en het ook nog binnen de gemeente Zandhoven is. (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners