Peter Goossens geeft de fakkel door aan Floris Van Der Veken.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Goossens geeft de fakkel door aan Floris Van Der Veken. © ID/ Fred Debrock

INTERVIEW. (Bijna ex-)driesterrenchef Peter Goossens en opvolger Floris Van der Veken (34) voor het eerst over overname: “Ik moest mijn eerste jaar overdoen, want ik was gebuisd voor koken”

“Ik had mijn vrouw al een tijdje beloofd er eind dit jaar mee op te houden.” En dus stopt driesterrenchef Peter Goossens (58) liever op een hoogtepunt: vanaf 1 januari 2024 schuift hij de potten en pannen van zijn ‘Hof van Cleve’ - na twintig jaar aan de absolute top - officieel en definitief door aan zijn huidige souschef Floris Van Der Veken (34). “Dit was een aanbod dat ik niet kon en mocht weigeren”, aldus die laatste. “Ook de naam zal blijven bestaan, ik zou wel gek zijn die te veranderen.”

4 reacties

  • Dirk De Knyf

    1 jaar geleden
    Mijn grootste respect mannen .
  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Objectief gezien draaide het restaurant al op Joris, de naam souschef is misleidend. Joris wás al de chef, Goosens enkel nog 'het gezicht' van de zaak en de 'gekende naam'. De zaak wordt overgenomen mét handelsfonds, naam en personeel.
  • Hilde Demoen

    1 jaar geleden
    Dankjewel superchef Peter Goossens, Uw charmante echtgenote Lieve en Uw fantastisch dreamteam van het Hof Van Cleve. Gelukkig heb ik nog een tafeltje kunnen bemachtigen in 2023. Het is van bij aankomst tot vertrek een grote culinaire verwennerij en iedere € meer dan waard. Veel geluk in jullie verder leven en veel succes gewenst aan opvolger Floris !
  • luc mangodt

    1 jaar geleden
    Veel succes, Floris. Bedankt, Peter