Angelique Fiers en Marino Van Heucke worden belaagd door een groep op Telegram.
Volledig scherm
PREMIUM
Angelique Fiers en Marino Van Heucke worden belaagd door een groep op Telegram. © Florian Van Eenoo Photo News

Hoe de ‘Rattenmaffia’ en het ‘Looijkartel’ bekende influencers afdreigen: “We snijden je dochters aan stukken”

Ze noemen zichzelf ‘De Rattenmaffia’: een groep jongeren die op sociale media als Telegram en TikTok bekende Nederlandse en Belgische influencers bedreigt. Ze verspreiden privé-adressen en telefoonnummers van TikTokkers om hen vervolgens op te bellen of zelfs op te zoeken. Onze onderzoeksjournalist dook onder in deze duistere uithoek van sociale media en sprak met tal van slachtoffers én de anonieme groepen. “We kregen te horen dat ze ons huis in brand zouden steken, gruwelijk.”

15 reacties

  • Eric Servaes

    1 jaar geleden
    Ik moet altijd gniffelen wanneer mensen afgeven op ‘sociale media’ en dit doen op een ‘sociaal medium’ zoals dit forum op HLN. Hilarisch gewoon.
  • Danny Govaerts

    1 jaar geleden
    Weer een bewijs dat justitie ver achter loopt, met wat er in de maatschappij zich afspeelde. Hier kunnen bij vervolging na vaststellingen simpele oplossingen zo als verbod op gebruik van internet de oplossing zijn. Er moeten voor deze soort criminelen geen cellen bij gebouwd worden.. misschien helpt ouderlijk toezicht nog het beste. Hersenen ontwikkelen nu eenmaal trager dan computer programma’s.
  • Heyn Dierickx

    1 jaar geleden
    Verleden week nog Telefacts gezien over influencers. Influencers berokkenen veel psychologische schade bij de jeugd, vooral anorexie. Alsmaar het schoonheidsideaal in de picture zetten en faken welke dingen ze daarvoor doen om dat te bereiken. Influencen is geen beroep. Ze zouden het wettelijk moeten verbieden. Bescherm de jeugd !
  • Hans Torenven

    1 jaar geleden
    Triestig en dat door wat filmpjes. Afschaffen die boel ... blijf gewoon van die social media af ... je ging vroeger toch ook niet op de hoek van het kruispunt/markt staan om rond te roepen (en voor de reacties) dat je een lekkere spaghetti had gegeten ofdat je was gaan skiën in Oostenrijk ofdat je ga t minder dik lijkt in dit merk rok dan in een ander merk rok. It's going downwards ...
  • Nard Manjen

    1 jaar geleden
    alles heeft een keerzijde, zeker als je 50.000 verdient per klik op uw telefoon, daar zijn veel haters voor