© *

De lekkerste adresjes voor chocoladeliefhebbers

De paasperiode hoeft niet enkel voor kinderen een periode te zijn waarin ze zich mogen volproppen met allerhande lekkers. Ook de 'grotere' lekkerbekken mogen zich best te goed doen aan het overvloedige aanbod van de paashaas. Wij verzamelden de lekkerste adresjes voor alle chocoladeliefhebbers, klein en groot, die zichzelf de komende weken graag in de watten willen leggen.

VVA

1. Chocoladebar - Mayana - Gent

Bij Mayana treden de speekselklieren al in werking zodra je de menukaart ziet. De chocoladebar biedt een uitgebreid assortiment van chocolademelken en desserts met chocolade in de hoofdrol aan uit de vier windstreken: witte chocolade (33% cacao) uit Trinidad, melkchocolade (40% cacao) uit Venezuela, bruine chocolade (55% cacao) uit Equador en zwarte chocolade (70% cacao) uit Nieuw-Guinea.

2. Chocoladewinkel met tearoom - The Old Chocolate House - Brugge

The Old Chocolate House herbergt zowel een winkeltje waar je pralines kan kopen als een tearoom waar je heerlijke chocolademelk kan drinken met een andere specialiteit van het huis - een wafel - erbij. Het authentieke karakter van het chocoladehuisje past perfect bij de geschiedenis van het bekende Brugse chocoladehuisje dat achttien jaar geleden als bescheiden chocoladewinkel het levenslicht zag en ondertussen een goedlopende familiezaak is geworden.

3. Chocoladebar - Galler in Docks Bruxsel - Brussel

Wie een dagje gaat shoppen in de overdekte winkelgalerij Docks Bruxsel botst onvermijdelijk op de chocoladebar van Galler. Hoewel de boetieks van deze Belgische chocolatier in nagenoeg elke (middel)grote stad gevestigd zijn, is de chocoladebar in de Brusselse winkelgalerij voorlopig enig in zijn soort. Terwijl je een smakelijke pitstop maakt, kan je er genieten van diverse chocoladelekkernijen, zoals chocolademelk, milkshake, macarons, pralines, ijs, brownies, wafels, repen ... .

4. Chocoladewinkel - The Chocolate Line - Brugge en Antwerpen

De winkels van meesterchocolatier Dominique Persoone kunnen onmogelijk in dit lijstje ontbreken, want zelfs buitenlands koninklijk bezoek maakt tijdens een staatsbezoek met plezier een omweg naar de Brugse binnenstad om een doosje pralines van de meester op de kop te tikken. Zo liet koningin Rania zich vorig jaar enthousiast meetronen naar de winkel door koningin Mathilde. De winkel in Brugge werd vorig jaar ook compleet gerenoveerd en uitgebreid met een productiezone. Je kan er nu het volledige productieproces van chocolade volgen: van het roosteren, pellen, pletten van de eigen gekweekte cacaobonen tot en met het gieten van de repen.

5. Chocoladebar - Quetzal - Leuven en Antwerpen

Quetzal heeft vestigingen in Leuven en Antwerpen en biedt een gigantisch aantal chocoladebereidingen die elke veeleisende chocoholic zal plezieren. Zo kan je er maar liefst veertien soorten chocolademelk, zeven soorten chocolademilkshake, vier soorten chocoladefondue, zeven soorten chocoladeijs en nog zoveel meer ... proeven en dat aan behoorlijk budgetvriendelijke prijzen. De chocoladebars mikken immers voor een groot stuk op het studentenvolkje dat de steden Antwerpen en Leuven tijdens de week bevolkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eten & Drinken