Gert Verhulst doet opmerkelijke onthulling: “Bij Studio 100 gebruiken we AI-schrijfrobot ChatGPT om liedjes te schrijven”

ShowbizzGert Verhulst deed vanochtend een opmerkelijke onthulling bij Qmusic. Bij Studio 100 gebruikt men namelijk artificiële intelligentie, ofwel het programma ChatGPT, als inspiratie om liedjes te schrijven. “Alle schrijvers doen dat, waanzinnig dat dat kan, toch?”

4 reacties

  • Rebecca Vandaele

    1 jaar geleden
    @miguel, ik ben onlangs naar de AI zaalshow van Lieven Scheire gaan kijken waar hij live chatGPT in het Nederlands gebruikte en prompts ingaf. Deze waren grammaticaal (bijna) helemaal correct en waren ook coherent. Die technologie in het Nederlands heeft een enorme stap vooruit gegaan als je het vergelijkt met een aantal jaren, zelfs maanden, geleden. Die vooruitgang accelereert ook in de tijd.
  • Miguel N. Noridine

    1 jaar geleden
    Ik twijfel sterk aan de waarheid hiervan. ChatGPT is afhankelijk van de input data waar het tot 2021 heeft mee moeten leren. Hiervan is slechts een klein deeltje Nederlands. Poëzie en dergelijke in het Nederlands lukt daarom voor geen meter terwijl je perfect ellenlange thesissen kan schrijven in de stijl van je favoriete Hollywood acteur. Speel maar eens Galgje (hangman) in het Nederlands met ChatGPT. Zelfs 1 woord met voorspellende factoren lukt dan al niet meer.
  • ROBERT PEETERS

    1 jaar geleden
    Als volgens sommigen de teksten op niks trekken vanwaar dan alle successen die ze al jaren bereiken?? Het moet niet altijd van niveau zijn om mensen plezier te laten beleven en vele kinderen gelukkig te zien bij al wat Gert en zijn ploeg verwezenlijken. Gert is op dat niveau en genie en ik ken niemand die hem evenaart. Ik ben echter ook geen diehard fan van hem en vind ook wel dat er een overaanbod van zijn beeld aanwezigheid is. Gelukkig is er dan de afstandsbediening voor andere kanalen.
  • Tonny Vantstad

    1 jaar geleden
    Daarom trekken die teksten op niks 😁