Drie vuurhaarden ontdekt bij brand in frituur in Genk: politie voert onderzoek

© ToPa

Genk -

De politie is een onderzoek gestart na een brand in een frituur op de Weg naar As in Genk. Maandagavond was daar een knal te horen even nadat de zaakvoerder was vertrokken. De brandweer Oost-Limburg trof drie vuurhaarden aan. De buurt is geschrokken.

Chris Nelis/Mireille Maes/Olivier Simons

Maandagavond was de zaakvoerder van frituur Kings Place nog maar net vertrokken toen er volgens de bovenbuur een harde knal te horen was in de zaak. De man die boven de zaak woont, rende naar beneden en zag vlammen. Na een tweede knal - snel erna - kwamen ook andere buren ter plaatse en verwittigden ze de hulpdiensten. De zaakvoerder werd ook op de hoogte gebracht en kwam terug naar zijn frituur.

De brandweer Oost-Limburg kwam rond 22.30 uur ter plaatse. Toen de brandweerlieden arriveerden, kwam er al rook uit het gebouw. Binnen werden drie kleine vuurhaarden gevonden, die snel geblust konden worden. De frituur had wel rookschade opgelopen. De waterleiding van de zaak was daarnaast ook gesprongen. Bovendien vermoedde de brandweer dat er een gaslek kon zijn en werd de hoofdleiding afgesloten. De precieze oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het pand werd door de politie Carma verzegeld voor verder onderzoek.

(Lees verder onder de foto)

Dinsdagvoormiddag hield de politie Carma nog steeds een oogje in het zeil.© Chris Nelis

Nieuwe uitbater

Ook dinsdag, de dag na de brand, hield de politie een oogje in het zeil, in afwachting van het onderzoek. De buren zijn serieus geschrokken door de gebeurtenis. “We hebben een luide knal gehoord”, zegt een buurvrouw. “Ik had geen flauw idee waar die vandaan kwam, maar het was alleszins schrikken. Doorgaans is het hier rustig in de straat. We weten dat de frituur sinds enkele jaren een nieuwe uitbater heeft.” De ontploffing deed zich voor vlak tegenover basisschool De Reinpad aan de Weg naar As.  mm/siol/cn

© ToPa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen