Supermarktuitbater die inbreker doodstak week langer in de cel na vraag tot uitstel van advocaat

Maandagavond verzamelden een honderdtal mensen aan de superette om steun te betuigen aan Hasan.© ZB

Houthalen-Helchteren -

Hasan Y., de supermarktuitbater die afgelopen weekend een inbreker in Houthalen-Helchteren doodstak, blijft voorlopig aangehouden. Zijn advocaat Tom Van Overbeke vroeg om een week extra uitstel om de resultaten van extra onderzoeken af te wachten. Op 7 maart verschijnt Hasan T. opnieuw voor de raadkamer.

Geert Houben

De uitbater van de supermarkt Nil Market in Houthalen stak in de nacht van vrijdag op zaterdag een inbreker (36) uit Lummen neer met een mes. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De inbreker was de winkel aan Herebaan-Oost om 1.30 uur binnengedrongen. Zonhovenaar Hasan Y. verblijft sindsdien in de gevangenis en moest dinsdag voor de raadkamer in Hasselt verschijnen.

“Mijn cliënt weet wat de gevolgen zijn van het gevraagde uitstel. Ik heb het met hem besproken. De gegevens die ontbreken zijn dermate belangrijk voor het parket, de raadkamer en voor ons”, zegt zijn advocaat Tom Van Overbeke zonder daar dieper op in te gaan. “Dat is de reden waarom ik een uitstel van een week heb gevraagd en heb gekregen. Mijn cliënt is strijdvaardig en rekent erop dat in dit dossier correct beslist wordt. De vele steunbetuigingen doen hem alvast deugd.”

LEES OOK. Is een inbreker doden wettelijke zelfverdediging of niet? Ook voor deze juweliers was het antwoord niet zo simpel

LEES OOK. Uitbater supermarkt in Houthalen brengt inbreker met mes om het leven

LEES OOK. Knuffels voor kinderen van uitbater die inbreker neerstak: “Papa had het trauma van de vorige inbraak nog niet verwerkt”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen