Snapchat lanceert digitale vriend waar je allerlei vragen aan kan stellen

Betalende gebruikers van de Snapchat-applicatie kunnen deze week kennis maken met My AI, een nieuwe chatbot die volgens het bedrijf onder meer hulp kan bieden bij het kiezen van een verjaardagscadeau voor je beste vriend of bij het plannen van een weekendje weg. De chatbot draait op dezelfde technologie als de veelbesproken ChatGPT-bot van OpenAI. Op termijn zou My AI beschikbaar moeten worden voor alle 750 miljoen gebruikers van Snapchat.

My AI, de nieuwe chatbot van Snapchat, werd gisteren gelanceerd in de Verenigde Staten en wordt deze week verder uitgerold voor alle betalende gebruikers van Snapchat. My AI kan onder meer vragen beantwoorden, maar ook hulp bieden bij het kiezen van cadeautjes, een gedicht schrijven voor je beste vriend of een recept voor een diner voorstellen. 

Snapchat+-gebruikers vinden de chatbot in hun vriendenlijst en kunnen de bot zelf een naam en nieuwe achtergrond geven. "Naast het dagelijks praten met onze vrienden en familie, zullen we in de toekomst ook dagelijks met AI gaan praten", verklaart Snapchat-CEO Evan Spiegel in gesprek met The Verge de keuze voor een geïntegreerde chatbot. 

My AI is in essentie een compactere versie van de ChatGPT-bot van Open AI, maar werd ook specifiek aangepast aan Snapchat. Bepaalde functies die ervoor gezorgd hebben dat ChatGPT in bepaalde omgevingen werd verbannen, zijn niet beschikbaar. Denk daarbij bijvoorbeeld aan opstellen schrijven, een functie van ChatGPT die in sommige scholen niet gebruikt mag worden. 

Snapchat benadrukt verder dat het om een experimentele functie gaat en verontschuldigt zich al op voorhand voor de tekortkomingen van de chatbot. "Hoewel My AI is ontworpen om bevooroordeelde, onjuiste, schadelijke of misleidende informatie te vermijden, kunnen er fouten optreden. De chatbot is gevoelig voor hallucinaties en je kan hem ongeveer alles laten zeggen. Wees u bewust van zijn vele tekortkomingen en bij voorbaat excuses", luidt het persbericht.

Meest gelezen