Courtois moest op 'The Best' de trofee voor beste doelman ter wereld aan 'Dibu' Martínez laten. Op de Ballon d'Or was hij wel de beste.
Volledig scherm
Courtois moest op 'The Best' de trofee voor beste doelman ter wereld aan 'Dibu' Martínez laten. Op de Ballon d'Or was hij wel de beste. © Photo News / REUTERS

Voor de bondscoaches was hij wél de beste ter wereld, maar Thibaut Courtois en Real sturen kat naar ‘FIFA Best Awards’

Op 17 oktober was Real Madrid nog de grote winnaar op de Ballon d’Or, gisteravond waren ze niet eens op het appel voor ‘The Best’ van de FIFA. Alleen Emilio Butragueño, directeur PR, en ambassadeur Roberto Carlos vertegenwoordigden ‘de Koninklijke’ in Parijs. Geen Benzema, geen Courtois, geen Ancelotti. Bewust. Een ‘vergetelheid’ viel bij het trotse instituut dat Real is, niet in goede aarde.

16 reacties

  • gunther scheers

    1 jaar geleden
    Martinez zal nooit bij een absolute topclub in de goal staan en trouwens in het beste elftal was wel Courtois de winnaar. Raar toch.
  • Willy Devroey

    1 jaar geleden
    Operatie Propere Handen mag gerust ook eens bij de FIFA. Maar die hebben al hun eigen schandalen verteerd. Omkoping en manipulatie zijn van alle tijden zeker?
  • Frank Van den Abbeele

    1 jaar geleden
    Wat een schertsvertoning, heel die fifa awards...
  • Rik Cornille

    1 jaar geleden
    Fifa heeft misschien de match van Courtois bekeken tegen Marokko. Waar de "beste"doelman flaters maakt en het op zijn verdediging schuift!!!
  • Patrick Braekeveldt

    1 jaar geleden
    We weten hoe de fifa en zijn voorzitter het jongste wk in de zandbak van Qatar liet belanden dus zal het hier ook wel hun voorkeurslijst zijn die het haalde .