“Op je 85ste wil je misschien niet meer nadenken over je beleggingen”, stelt economieprofessor Kris Boudt.
Volledig scherm
PREMIUM
“Op je 85ste wil je misschien niet meer nadenken over je beleggingen”, stelt economieprofessor Kris Boudt. © Getty Images

Waarom hoe je werkgever je aanvullend pensioen uitkeert misschien niet de beste keuze is

Je werkgever kan je aanvullend pensioen op twee manieren uitbetalen: alles in één keer of een maandelijks bedrag. Bijna iedereen kiest voor de eerste optie, maar volgens economieprofessor Kris Boudt (VUB) zou een andere, derde optie beter zijn. Die optie is momenteel nog niet mogelijk, maar ongeveer de helft van de Vlamingen zou er wel de voorkeur aan geven. “Ik zou daar zelf ook voor kiezen”, zegt Boudt.

20 reacties

  • Haydar Salihbeg

    1 jaar geleden
    Mijn pensioen is mijn uitgesteld loon en aan het eind zit er meer dan € 1 miljoen in de pot. Als je komt in de uitkering fase beschouwt de pensioen fonds je opgespaarde kapitaal als dood kapitaal m.a.w ze beschouwen het net zoals die kapitaal niets opbrengt en niet doorbelegt wordt, wat puur leugen is. Met opnemen in een keer en naar eigen wens maandelijks opnemen het bedrag en zelf verder beleggen moet absoluut mogelijk zijn anders het blijft grootste diefstal ter alle tijden.
  • Ariadni Chantraine Karadimoulas

    1 jaar geleden
    Rekening houdende dat je 80j mag worden. Krijg je na 15 jaar 360.000 euro. Na 18 jaar 336.020. M.a.w. voor minder dan 24.000 3 jaar langer werken. Ben je gek? Spaar een beetje tijdens je leven.
  • frans lambrechts

    1 jaar geleden
    Wettelijk pensioen in privé bestaat niet het is een overlevingspensioen
  • Linda MOENS

    1 jaar geleden
    Via mijn werkgever genoot ik van een groepsverzekering, deze is inmiddels uitgekeerd als kapitaal, hierop heeft de staat zich rijkelijk bedient onder de vorm van allerlei taksen, maar hiermee is de kous nog niet af. Eens uigekeerd is mijn wettelijk pensioen met tientallen euro's !! per maand gedaald en dit voor levenslang, op de koop toe moet ook het kapitaal nog eens worden aangegeven op de belastingsaangifte. Dus : wat extra bijstaren bij het laag pensioen wordt niet beloond maar afgestraft !
  • ETIENNE BOECKX

    1 jaar geleden
    Ik heb mijn groepsverzekering in een keer opgevraagd bij het ingaan van mijn brugpensioen. Dan kon ik er ook van genieten. Maar nu na 13 jaar dat ik gestopt ben betaal ik omwille van die groeps verzekering ook elke maand een extra rsz bedrag en dit zolang ik leef.