De gemeenten moesten een eigen inbreng, door middel van prestatie-uren en bijhorende kosten, realiseren om het subsidiebedrag te ontvangen. Audit Vlaanderen stelde vast dat die uren artificieel omhoog werden getrokken, zonder medeweten van de schepenen.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenten moesten een eigen inbreng, door middel van prestatie-uren en bijhorende kosten, realiseren om het subsidiebedrag te ontvangen. Audit Vlaanderen stelde vast dat die uren artificieel omhoog werden getrokken, zonder medeweten van de schepenen.

Herent moet 35.000 euro extra terugbetalen na subsidiefraude: “Bestuur heeft onterechte prestatie-uren en kosten ingediend”

Herent moet 119.978,03 euro terugbetalen aan het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen na belangenvermenging en subsidiefraude. Eerder werd al duidelijk dat het gemeentebestuur bijna 85.000 euro moest ophoesten na controle van de inspectiedienst van het Agentschap. Dat vordert nu het resterend uitgekeerd subsidiebedrag terug op basis van de forensische doorlichting van Audit Vlaanderen.

3 reacties

  • kristof hellinckx

    1 jaar geleden
    Dat zullen de inwoners voelen in hun belastingen denk ik dan
  • Gilbert Rodts

    1 jaar geleden
    Deze die verantwoordelijk zijn moeten dat terug betalen uit eigen vermogen en niet uit de gemeente kas. ZE zullen de volgende keer wel 2x nadenken dan.
  • Fernand Beaumonde

    1 jaar geleden
    Eigenlijk moeten alle betrokkenen ontslagen worden en X aantal jaren geweerd worden uit de politiek
  1. HLN ONDERZOEK. Burgemeester Herent spilfiguur in subsidiefraude en belangenvermenging. “Iedereen akkoord om het aantal prestatie-uren en kosten te vertienvoudigen?”
    PREMIUM

    HLN ONDERZOEK. Burgemees­ter Herent spilfiguur in subsidie­frau­de en belangen­ver­men­ging. “Iedereen akkoord om het aantal prestatie-uren en kosten te vertienvou­di­gen?”

    Subsidiefraude, belangenvermenging en een decennium lang vriendjespolitiek in Herent, met als spilfiguren burgemeester Astrid Pollers (N-VA) en voormalig N-VA-fractieleider Christophe Lonnoy. Dat is samengevat de conclusie van een forensische audit die minister Bart Somers (Open Vld) ertoe bracht Herent onder verscherpt toezicht te plaatsen. De inhoud van dat auditrapport bleef geheim, maar onze redactie kon het document exclusief onder de loep nemen. Een inkijk in een kluwen van leugens en boekhoudkundige fabeltjes.
  2. HLN ONDERZOEK. “Incompetent en al jaren gesjoemel op grote schaal”: werknemers schetsen onthutsend beeld van Herents schrikbewind
    PREMIUM

    HLN ONDERZOEK. “Incompe­tent en al jaren gesjoemel op grote schaal”: werknemers schetsen onthutsend beeld van Herents schrikbe­wind

    ‘Kwaadwillig, incompetent, narcist en meestermanipulator’. Na de audit waar subsidiefraude en belangenvermenging duidelijk werden, sprak onze redactie met vijf (ex-)werknemers en de vakbonden van het gemeentebestuur in Herent. Daaruit blijkt dat die audit slechts het topje van de ijsberg blootlegde. Veel werknemers zoeken er na amper een half jaar al een nieuwe job, en dat blijkt vooral aan twee mensen te liggen. “Wie tegen hen ingaat, vliegt buiten. Wij hebben hulp nodig.”