Paul Hautekiet nieuwe topman HR Rail

© BELGA

Paul Hautekiet wordt vanaf 1 juli de algemeen directeur van HR Rail, de juridische werkgever van al het personeel van de Belgische spoorwegen. Dat meldt HR Rail donderdag. De 57-jarige Hautekiet, die overkomt van energiebedrijf Engie, volgt in de functie de pensioengerechtigde Michel Bovy op.

De benoeming van Hautekiet werd donderdag door de raad van bestuur van HR Rail bekrachtigd. De vijftiger behaalde een masterdiploma in de economie en in de boekhoudkunde aan de Universiteit Gent. Hij heeft volgens een persbericht “een ruime ervaring, zowel in de domeinen van human resources en sociale relaties als op financieel vlak”.

“De raad van bestuur heeft, gelet op zijn parcours in een industriële sector onderhevig aan grote veranderingen, alle vertrouwen in zijn bekwaamheid in changemanagement. Een kwaliteit die de spoorwegen goed van pas zal komen met de nakende liberalisering van de spoorwegmarkt”, klinkt het nog. Hautekiet is benoemd voor zes jaar.

De huidige topman van HR Rail, Michel Bovy, is een naam als een klok bij de spoorwegen. Ooit begonnen als treinbegeleider, was hij jarenlang het gezicht van de christelijke vakbond ACV-Transcom. Midden 2007 nam hij afscheid als voorzitter van de vakbondscentrale, en twee maanden later werd hij benoemd tot general manager central support bij de NMBS. Na een uitstap naar enkele ministerkabinetten keerde Bovy in 2010 terug naar de spoorwegen, waar hij in 2011 benoemd werd tot directeur-generaal strategie en coördinatie van de toenmalige NMBS-Holding. Begin 2014 werd hij algemeen directeur van het net opgerichte HR Rail.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen