Begin februari vernietigde de Raad voor Vergunningsbetwistingen de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion voor Club Brugge na buurtprotest.© NWSTDN Club Brugge

Stad Brugge heeft plan om nieuw Club-stadion toch vergund te krijgen

Brugge -

De stad Brugge heeft een plan klaar om het nieuwe Club Brugge-stadion alsnog vergund te krijgen. “Binnen vijf maanden komt het dossier naar de gemeenteraad”, zegt Franky Demon (CD&V).

Koen Theuns

Begin februari vernietigde de Raad voor Vergunningsbetwistingen de omgevingsvergunning voor een nieuw stadion voor Club Brugge na buurtprotest. Dat gebeurde op twee gronden: een tegenstrijdigheid met de stedenbouwkundige verordening, die vereist dat alle parkeerplaatsen op de Olympiasite voorzien moeten worden, en een te groot verschil tussen de cijfers in het mobiliteitsplan en de cijfers van de bezwaarindieners.

LEES OOK.Club Brugge slikt nieuwe tegenslag in stadiondossier na vernietiging van omgevingsvergunning: “De tijd begint nu echt te dringen”

Op de gemeenteraad hekelde Raf Reuse (Groen) dat de stad Brugge niet beter voorbereid was. “Ik begrijp niet dat het stadsbestuur niet voorzien heeft dat dit reglement een impact zou kunnen hebben op dit dossier. We dringen al jaren aan op een aanpassing van die verordening, die verouderd is.”

Franky Demon (CD&V), schepen van ruimtelijke ordening, antwoordde dat de stad werk maakt van een bijsturing. “We zijn ermee bezig om de verordening deels aan te passen. In de eindfase, binnen de vijf maanden, komt dit dossier naar de gemeenteraad.”

Het bijwerken van het mobiliteitsplan is de verantwoordelijkheid van de bouwheer, met name Club Brugge. Daarna is het aan Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om zich te buigen over de hervergunning van het plan. “Het komt erop aan dat er een nieuwe beslissing wordt genomen die beter gemotiveerd zal zijn”, besloot burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

LEES OOK. Lijdensweg van 16 jaar duurt nog minstens anderhalf jaar langer: voor 2025 zal Club Brugge nog geen steen gelegd hebben aan nieuw stadion

LEES OOK. Buurtbewoners die zich verzetten tegen nieuw stadion Club Brugge lijken vogelvrij verklaard nadat hun namen bekend werden: “Onaanvaardbaar”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer