© rr

Lichaam van vermiste Emilia Chini (75) gevonden in bos: “Jammer dat uiteindelijk toevallige wandelaar haar vond”

Maasmechelen -

Dinsdag heeft een wandelaar in het Mechels Bos in Maasmechelen het lichaam van Emilia Chini (75) gevonden. De dementerende vrouw verdween bijna een week geleden in Eisden-Tuinwijk. Haar zoon Dominique Maussen bevestigt dat het om het lichaam van zijn moeder gaat.

Emilia Chini (roepnaam Emilietta, red.) ontsnapte woensdag rond 17u aan de aandacht van haar zoon en man in hun woning in de Damhertstraat in Eisden-Tuinwijk en was sindsdien spoorloos. Bijna een week lang speurden de politie, Cel Vermiste Personen en honderden vrijwilligers met man en macht de woonwijk en het Mechels Bos af. Zondag werd uiteindelijk nog een pantoffel en zakdoek van Emilia gevonden, op zo’n 1,5 kilometer van haar huis. Daarop werd de omgeving maandag nog met een helikopter en speurhonden afgespeurd, zonder resultaat.

LEES OOK. “Als jullie iets vinden, roep dan heel hard”: 150 vrijwilligers zetten zoektocht naar Emilia (75) verder

Dinsdag trof een wandelaar het lichaam van Emilia aan in het Mechels Bos. Het lichaam werd aan de Meisberg gevonden, in de buurt van de Steenweg naar As. De vindplaats ligt ongeveer 2,5 kilometer in vogelvlucht van het huis van Emilia. De politie Lanaken-Maasmechelen is ter plaatse en heeft de omgeving afgesloten. Het parket Limburg is op de hoogte en er zal ook een wetsdokter komen voor verder onderzoek.

LEES OOK. Opnieuw iemand met dementie vermist terwijl er een simpele oplossing lijkt te zijn, al is de vraag of die wettelijk mag

Kinderen herkennen moeder op foto

Dominique en Marijke Maussen, de kinderen van de sinds vorige week woensdag vermiste Emilia Chini uit Maasmechelen, kregen dinsdagmiddag rond 12.30u het bericht dat er een lichaam was gevonden in het Mechels Bos. “We hebben kort daarna een foto van het gevonden lichaam te zien gekregen en het gaat inderdaad om mama”, zucht Dominique. “Ze hebben haar teruggevonden niet zo ver van waar zondag de pantoffel van haar werd gevonden.”

Dominique zegt de wandelaar die het lichaam toevallig aantrof niet te kennen. “Het is wel jammer dat uiteindelijk een toevallige wandelaar haar heeft moeten vinden. Zondag, nadat haar pantoffel gevonden is, mochten we niet langer met vrijwilligers gaan zoeken. Zo is er voor ons heel wat kostbare tijd verloren gegaan. Ergens hadden we nog een beetje hoop. Maar goed, ze is nu gevonden.”

jth/kosn/siol

© Tom Palmaers

© Jos Thomassen

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER