Vanessa Dekeyser

Laatstejaars van basisscholen in Lubbeek planten "afstudeerbos"

Een 150-tal leerlingen van het zesde leerjaar van de vijf Lubbeekse basisscholen hebben samen een "afstudeerbos" aangeplant. De bomen zijn een blijvende herinnering aan hun schooltijd in Lubbeek.

"De leerlingen studeren binnenkort af op de lagere school. Dat is voor hen een belangrijk moment. We vinden dat we daar even bij moeten stilaan", licht schepen van Onderwijs An Wouters (N-VA) de actie toe. Vrijwilligers van natuurorganisatie Natuurpunt gaven de leerlingen uitleg over het belang van bossen en hoe je het best een boom plant. Daarna mochten de leerlingen zelf aan de slag met elk hun eigen boom. Aan de boom die ze plantten, hingen ze een kaartje met hun naam.

Sinds vorig jaar heeft het gemeentebestuur daar een jaarlijks evenement van gemaakt in natuurgebied 't Spicht. Benny L'Homme van de lokale Natuurpuntafdeling vindt het een prachtig initiatief. "We hebben een extra bescherming rond de bomen gehangen. We hebben gemerkt dat ze vaak worden beschadigd door reeën. Bokken schuren in het voorjaar hun horens af en ze gebruiken daar het liefst jonge, buigende boompjes voor. De dieren knabbelen ook aan de groene blaadjes", legt Benny uit.

Vanessa Dekeyser

Meest gelezen