© Serge Minten

Man die dakloze in elkaar sloeg in Hasselt kent zijn straf

Een 23-jarige Houthalenaar heeft donderdag in de Hasseltse correctionele rechtbank zes maanden cel gekregen voor feiten van agressie tegenover een dakloze. De vechtpartij speelde zich af aan het station van Hasselt op vier maart 2015.

Het slachtoffer zat aan de inkom en kreeg er plots af te rekenen met twee jongeren. Ze begonnen hem uit te schelden en spuwden hem in het gezicht. Toen het slachtoffer vroeg waarom het nodig was en wou reageren met een slag, begonnen de daders op hem te slaan en te stampen. De man hield er een lichte hersenschudding en een breuk in het aangezicht aan over.

De daders claimden eerst dat de dakloze het had uitgelokt, maar camerabeelden spraken hen hierin tegen. “Wij verveelden ons,” was de uitleg van het duo. Een 22-jarige dader kreeg in januari vorig jaar 36 maanden cel voor deze vechtpartij en voor nog een vijftal feiten in de stationsbuurt. De Houthalenaar stuurde toen zijn kat naar de rechtbank en kreeg acht maanden cel. Nu tekende hij succesvol verzet en kwam naar de zitting. De rechter legde hem nu zes maanden cel op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer