N-VA-Kamerlid Theo Francken en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
N-VA-Kamerlid Theo Francken en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. © BELGA / Photo News

Debat tussen Bouchez en Francken zorgt voor opschudding in Wallonië: “Hij flirt met de grenzen van onze democratie”

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wekt woede op in Wallonië door in debat te willen gaan met N-VA-Kamerlid Theo Francken over de toekomst van land. “De toekomst van een land bespreken met een partij die het einde ervan wil, blijft verrassend”, reageert de Waalse tak van de christelijke vakbond ACV.

145 reacties

  • Pat Debal

    1 jaar geleden
    2024 is in aantocht en ze moeten zich eens tonen de mannen van de N-VA we horen nog zien ze en dan zijn ze daar alleen De Wever zweeft nu en dan eens in de lucht om eens wat te zeggen
  • Dan bruynseels

    1 jaar geleden
    Democratie in de ware betekenis van het woord bestaat niet. We leven in een kapitalistische dictatuur waar de norm hebzucht is, met als doel macht, controle, misleiding en geldelijk gewin. Indien men het daar niet mee eens is, wil ik gerust, stap per stap mijn stelling onderbouwen. Dat er een systeem dient te zijn, daar ben ik het mee eens, maar laten we elkaar niet langer voor de gek houden. Het huidige systeem is failliet! Mensen moeten terug op de eerste plaats komen, daarna het geld. ᐧ
  • Kristine Delacourt

    1 jaar geleden
    Debatteren is de kern van de democratie.
  • Marinus van Driel

    1 jaar geleden
    Als de top van de ACV vindt dat Francken flirt met de grenzen van de democratie, dan kijken ze beter naar hun voorzitter in Vlaanderen, die de vakbondsethiek vlotjes naast zich neerzet omwille van enkele centjes pensioen méér. De Socialistische, Groene, Liberale en Katholieke families, zuiveren in één pennentrek bijna 25% landgenoten met een andere mening dan de hunne weg? Door middel van het verfoeilijke Cordon. Ik noem dat Fascisme, in de verste verte géén democratie.
  • leon neefs

    1 jaar geleden
    Dat zijn Vlamingen toch soms zijn de Walen goed, soms deugen zij niet. Vlamingen echte ‘kazakkendraaiers, ben er ook een maar niet zo naïef. Denk toch eens na mensen het VB en de N-VA kosten ons veel meer en doen nietsanders dan stoken.