Honden wachten om gevoerd te worden in Kramatorsk, Oekraïne.
Volledig scherm
Honden wachten om gevoerd te worden in Kramatorsk, Oekraïne. © AFP

Dierenasielen in Oekraïne zitten overvol met achtergelaten en gewonde huisdieren: “We vinden niemand meer die wil adopteren”

Dierenasielen in Oekraïne zitten boordevol met achtergelaten dieren. Heel wat mensen moesten vluchten en waren niet in staat hun huisdier mee te nemen. Andere dieren werden gewond aangetroffen onder brokstukken van huizen. The New York Times kon vaststellen hoe precair de situatie is voor de vele dieren in nood en sprak met de eigenaars van verschillende asielen: “We hebben dringend hulp nodig”.

6 reacties

  • susy smets

    1 jaar geleden
    Wij hebben 2 jaar geleden een Oekraïense hond geadopteerd, en nog geen moment spijt van gehad, is nu een gelukkig Belgje schat van een beestje
  • Febe Pauwels

    1 jaar geleden
    Kunnen we geen geld doneren om voedsel voor de honden?
  • jos vermeulen

    1 jaar geleden
    Wijze woorden Lisette.
  • Gerda Mertens

    1 jaar geleden
    groot gelijk Lisette, en blinde hond, een verlamde hond, is een grote sukkel, het is hard, maar hij is beter hierboven, als het op een correcte manier gebeurd natuurlijk; wij hebben ook altijd herplaatsers, zijn aan onze 16de adoptiehond toe, maar wanneer het echt niet draagbaar wordt, helpen we hen, ik hoop dat ze dit me ons ook zullen toestaan
  • mike milan

    1 jaar geleden
    @Lisette,wijze woorden.Gelukkig heb ik een dierenarts die er ook zo over denkt.Want anders kost het je dan nog eens handenvol geld,en het dier ziet dan nog eens af.