Gert maakte de foto vanop de mijnterril van Waterschei.© Gert Quintiens

Gert maakt prachtige foto van poollicht bovenop terril van Waterschei: “Het was een wilde gok”

Genk -

De Zonhovense hobbyfotograaf Gert Quintiens heeft een spectaculaire foto van het noorderlicht boven Limburg gemaakt. Met twee jassen aan trok hij de mijnterril van Waterschei op. Met een geweldig resultaat, al moest hij de foto eerst wel wat bewerken.

Rutger Ballet

Noorderlicht ontstaat als elektrisch geladen deeltjes van de zon via de Noord- of Zuidpool binnendringen in de dampkring. Normaal moet je naar Lapland trekken om het spektakel te kunnen spotten, maar de afgelopen dagen lag Limburg noordelijk genoeg.

Hobbyfotograaf Gert Quintiens wilde deze unieke kans niet laten passeren. Hij trok maandag met zijn Nikon-reflexcamera naar de mijnterril van Waterschei. Naast Gert waren er nog tien andere enthousiaste fotografen die op de terril een glimp wilden opvangen van het noorderlicht. Daarvoor trotseerden ze zelfs de koude. “Het was min twee. Ik had twee jassen, een muts en een sjaal aangetrokken.”

Maar het wachten loonde uiteindelijk wel. “Plots zag ik een vage rode gloed. Met een wilde gok, maakte ik de foto”, vertelt de man uit Zonhoven. Al moet hij toegeven dat de originele foto niet zo spectaculair was: “Pas nadat ik de kleuren had opgelicht met een bewerkingsprogramma zag ik het echte resultaat. In totaal maakte ik 25 foto’s op 40 minuten, maar deze is de beste!”

Nu hij hier het noorderlicht heeft gezien, wil Gert naar het hoge noorden trekken. “Het noorderlicht in Lapland fotograferen staat zeker nog op mijn bucketlist.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer