Verdachte ‘bakkerijmoord’ schreeuwt onschuld uit, maar blijft aangehouden

Serge B., de 63-jarige militair die wordt verdacht van de moord op Ilse Michiels (54) in Wechelderzande, blijft nog minstens twee maanden aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Turnhout dinsdag beslist.

Marc Klifman

Serge B. zit al sinds eind december in de cel op verdenking van de moord op zijn ex-vriendin Ilse Michiels uit Tielen, bij Kasterlee. De vrouw werd op 23 december dood aangetroffen in de kelder van de bakkerij waar ze werkt in Wechelderzande. De ex-vriend van het slachtoffer werd al snel geviseerd en gearresteerd, maar hij schreeuwt al vanaf dag één zijn onschuld uit. Zijn advocate Leyla Top verzette zich tegen zijn aanhouding, maar hij bleef toch opgesloten in de gevangenis. De man verscheen dinsdag opnieuw voor de raadkamer, die besliste om de man nog zeker twee maanden langer op te sluiten zolang het onderzoek loopt. De man blijft evenwel bij zijn stelling dat hij niets met de moord te maken heeft.

LEES OOK. Ex-para houdt vol dat hij bakkersvrouw Ilse (54) niet vermoordde, vrienden steunen hem: “Wij zien hem echt niet tot zoiets in staat”

Voor de speurders was en is Serge B. een voor de hand liggende verdachte. Om te beginnen woont hij op een paar honderd meter van de bakkerij, in het centrum van Wechelderzande. Daarnaast zou hij ook geen sluitend alibi hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen