© EPA-EFE

Inpakken en wegwezen (deel 3): José Mourinho kan blamage niet verkroppen en wordt met rood weggestuurd bij Roma

AS Roma dook met een onverwachte 1-0 achterstand de rust in op bezoek bij het Cremonese van (bankzitter) Cyriel Dessers. Tot frustratie van trainer José Mourinho. De Portugees kreeg het zwaar aan de stok met de vierde ref en werd in de 47ste minuut met rood weggestuurd, al voor de derde keer dit seizoen overigens.

Vincent Van Genechten

Roma kwam zo’n 20 minuten later langszij dankzij een doelpunt van linksback Leonardo Spinazzola, maar in het slot klom Cremonese opnieuw op voorsprong via strafschop. En die 2-1 was meteen de eindstand, goed voor de allereerste zege van het seizoen voor de thuisploeg.

“Voor de eerste keer in mijn carrière sprak een scheidsrechter tegen mij op een ongeoorloofde manier”, sakkerde Mourinho na afloop. “Hij (vierde ref Marco Serra, red.) heeft problemen met zijn geheugen en toonde geen enkel respect voor. Ik ga bekijken of ik stappen kan ondernemen. Was er maar een opname. Ik weet dat ik emotioneel was, maar je moest eens weten wat hij tegen mij zei. Hij haalde er de scheids bij, maar durfde niet zeggen hoe hij mij behandeld had.”

Mourinho wordt naar alle waarschijnlijkheid minstens één partij geschorst, wat normaal gezien de komende thuiswedstrijd tegen Juventus zal zijn.