Het lichaam van Emilia (midden) is na een week gevonden. Voor haar dochter Marijke (links) en haar neef Jan (rechts) is het een magere troost.
Volledig scherm
PREMIUM
Het lichaam van Emilia (midden) is na een week gevonden. Voor haar dochter Marijke (links) en haar neef Jan (rechts) is het een magere troost. © Mine Dalemans / Marco Mariotti / Federale Politie / Mine Dalemans

“Mama wilde bij haar eigen mama zijn... en dat is nu gebeurd”: familie Emilietta (75) blikt terug op helse week en is kritisch

“Ik troost me met het idee dat mama stierf op een mooie plek, tussen de vogeltjes.” Een magere troost voor Marijke en Dominique die na zes dagen hel weer weten waar hun moeder is. Emilia Chini (75) die aan dementie leed, werd dinsdagmiddag door een wandelaarster ontdekt op een tiental meter van een bospad. De familie betreurt tegelijk hoe het politie-onderzoek gelopen is en de kostbare tijd die volgens hen verloren ging. Dochter Marijke en neef Jan blikken terug op de voorbije, dramatische dagen.

  1. ‘Buzzwatch’ van Hogeschool PXL genomineerd in categorie ‘Climate Protection’ voor Innovation in Politics Award: “De honingbij is de kanarie in de koolmijn”

    ‘Buzzwatch’ van Hogeschool PXL genomi­neerd in categorie ‘Climate Protection’ voor Innovation in Politics Award: “De honingbij is de kanarie in de koolmijn”

    Het PXL-Research amai! project ‘Buzzwatch’, in samenwerking met het bedrijf Plantsoon (trekker) en het Vlaams Bijeninstituut, is als enige finalist in de Benelux geselecteerd voor een Innovation in Politics Award in de categorie ‘Climate Protection’. In een voorselectie kwam ‘Buzzwatch’ eruit als één van de 10 beste projecten in deze categorie. 26 landen dienden in totaal 334 projecten in, 1.086 juryleden over heel Europa beslisten mee over de finalisten.
    Hasselt
  2. Van kaderfunctie naar de cel: man (70) bedreigt verplegers, OCMW-medewerkers én eigen advocaat: “Zelfs vanuit de gevangenis blijft hij feiten plegen”
    PREMIUM

    Van kaderfunc­tie naar de cel: man (70) bedreigt verplegers, OCMW-medewer­kers én eigen advocaat: “Zelfs vanuit de gevangenis blijft hij feiten plegen”

    Decennialang bekleedde J. (70) een hooggeplaatste functie bij de Waterwegen, maar sinds zijn echtscheiding is zijn leven in een negatieve spiraal terechtgekomen. Nu staat hij voor de rechter, met een aanklacht die zelfs een ervaren magistraat doet huiveren. Hij wordt beschuldigd van het bedreigen en aanvallen van verplegers tot OCMW-medewerkers, en zelfs zijn eigen advocaat. “Ze moeten van mij geen schrik hebben”, wuifde de beklaagde zelf de ernst van de zaak weg. Zijn slachtoffer zagen dat anders. “Hij dreigde ermee mijn appartement in brand te steken.”
    Maasmechelen