© EPA-EFE

Juventus blijft winnen: Oude Dame wint derby met zes goals tegen Torino en ziet Paul Pogba eindelijk nog eens spelen

Juventus heeft dinsdag de langverwachte rentree van de Franse international Paul Pogba opgeluisterd met een overwinning. Op eigen veld won de ploeg van coach Massimiliano Allegri met 4-2 van stadgenoot Torino. Op het moment dat Pogba na bijna elf maanden blessureleed erin kwam, na 69 minuten, stond het nog 2-2 in een aantrekkelijke derby. Voor Juventus, gestraft met puntenaftrek wegens financiële malversaties, was het de vierde overwinning op rij in de Serie A.

Vincent Van Genechten

‘Juve’ kwam tot twee keer toe op achterstand. Dat gebeurde al in de tweede minuut een eerste keer door een doelpunt van Yann Karamoh. Na de gelijkmaker van Juan Cuadrado (16e), leek Torino dankzij Antonio Sanabria (43e) toch met een voorsprong naar de kleedkamers te kunnen. Alex Sandro besliste er met een kopbal in de blessuretijd van de eerste helft anders over.

Pogba, afgelopen zomer teruggekeerd na zes jaar Manchester United, kwam onder luid gejuich op het veld, waarna Gleison Bremer (71e) zijn ploeg op voorsprong kopte. Adrien Rabiot (81e) zorgde voor de 4-2, waardoor Juventus de plaatsen die recht geven op Europees voetbal nu toch weer nadert. Met 35 punten uit 24 wedstrijden is de Oude Dame zevende in de stand. Voor Europees voetbal moet nog een kloof van zes punten dichtgefietst worden. Zonder de puntenaftrek zou Juventus tweede zijn, wel nog op vijftien punten van het autoritaire Napoli.