ID / Marc Gysens
Volledig scherm
PREMIUM
© ID / Marc Gysens

DE VAR-FILES. Anonieme (ex-)scheidsrechters getuigen na zoveelste rel: “Wellicht zitten er VAR’s met frisse tegenzin op die stoel”

Een wederkerend trending topic na elk voetbalweekend: de VAR. Altijd voelt er zich wel iemand bekocht door de arbitrage. “Maar het is echt niet zo simpel als het allemaal lijkt”, klinkt het. De redactie van HLN legde haar oor te luister bij anonieme hoofdrolspelers uit het wereldje. “Iemand die vaak als VAR wordt ingezet, zal ook gaan reclameren. Dat betaalt maar een fractie van wat er als ref wordt betaald.”

13 reacties

  • Frederic verhelle

    1 jaar geleden
    450 euro per wedstrijd ,is toch veel geld , waar kan ik de opleiding volgen ? Ik ben toch voor 66%werkonbekwaam en dit zou ik ook kunnen , waar kan ik mij inschrijven
  • Alex Merckx

    1 jaar geleden
    Ik sta volledig achter Hein over zijn visie over de VAR. Zitten die mensen van de VAR een kaartje te leggen ! En Leye heeft ook gelijk. Ik stel voor externe mensen op te leiden die de VAR correct volgen en uitvoeren. Die scheidsrechters leven niet mee met het principe VAR want ze verdienen niet genoeg. Sluit hen uit en dan blijven ze thuis zitten zonder inkomen. Wat gaan ze dan zeggen! En Hein, zet door zodat we duidelijkheid krijgen. Uit het gesprek van scheidsrechter en VAR kan veel komen.
  • andre van de wege

    1 jaar geleden
    het Belgisch voetbal op doeken. word wedstrijden gefixt door de arbiters en de var. bepaalde ploeg moet kampioen worden ieder jaar.
  • Polutnik Ronald

    1 jaar geleden
    Ik wil wel daar gaan zetelen bij de VAR voor 450€ , en dat twee of drie keer per week . Dan kom je toch ook bijna aan de 4000€ per maand , dat is een heel mooie som . En als je dat vijf maanden doet kom je aan 20.000€ , dat krijg ik nog niet met mijn pensioentje samen .
  • Nicolas Van Hoecke

    1 jaar geleden
    Stop gewoon met daar refs te zetten, leidt gewoon mensen op. Werklozen genoeg. Onze refs moogt ge zelf 100 schermen geven, ze gaan nog flateren. Niet voor niets dat ze amper europees fluiten.