Te voet naar het eiland: zo laag staat het water in het Gardameer
Volledig scherm
PREMIUM
Te voet naar het eiland: zo laag staat het water in het Gardameer © AFP

Wandelen over het Gardameer: Italië kreunt nu al onder de droogte. Welke gevolgen kan dat hebben deze zomer?

De lente is nog niet begonnen en nu al kampt Noord-Italië met extreme droogte. Het water in het Gardameer staat 60 centimeter lager dan normaal, in Venetië zijn de gondels gestrand. De regering belegt een spoedvergadering. Ook bij ons is er reden tot bezorgdheid: het was de droogste februari in meer dan dertig jaar.

13 reacties

  • Pol Van Gils

    1 jaar geleden
    Ga er al 40 jaar op reis en dit jaar weer. Heb dit al eens meegemaakt dat het zo laag stond. Niet van wakker liggen de natuur hersteld zich altijd. Opwarming van de aarde heeft daar niets mee te maken. Ze moeten alle centjes van onze rekeningen hebben daar draait het om, niet om het klimaat.
  • Maurice Van der Leene

    1 jaar geleden
    Hier in België zouden ze om het waterpeil terug in orde te krijgen zouden ze eerst nog wat vergaderen om te vergaderen om te kijken met wat voor een soort taxen ze het waterpeil terug in orde te kunnen krijgen? Misschien een stuwdamtax inplaats van een Turteltax en misschien nog een coruptie tax om die andere gaten op te vullen 🙄?
  • Schuurmans Daniel

    1 jaar geleden
    Regen = overlast, 1 week geen regen = paniek. Misschien eens beginnen met de verharde pleinen in iedere gemeente centrum waar toch geen auto's mogen komen opnieuw inzaaien met gras
  • Riek Tamenaers

    1 jaar geleden
    Zet de sluizen eens terug open met hoogtij en het is opgelost. Aah nee zonder de paniek kunnen ze de prijzen niet verhogen
  • Rudy Dendenker

    1 jaar geleden
    Ach, één zwaluw maakt de lente niet, en deze zomer niet komen bleren dat Italië geteistert wordt door stormweer en stortvloeden met overstromingen tot gevolg.