Anderhalf jaar zware verkeershinder verwacht in en rond Duffel door werken aan verbindingsstraat naar E19

In het centrum van Duffel starten werken die anderhalf jaar voor zware verkeershinder zullen zorgen, zowel in als rond Duffel. De Hondiuslaan, de verbindingsstraat vanuit het centrum naar de E19 in Rumst, krijgt een nieuwe gemengde riolering, en wordt daarna heraangelegd. Dat heeft gevolgen voor wie vanuit Lier en de Kempen naar de E19 wil.

De Hondiuslaan in Duffel, de verbindingsweg tussen het centrum en de E19, wordt vanaf vandaag anderhalf jaar afgesloten voor het verkeer. Dat zal voor heel wat verkeershinder zorgen in en rond Duffel. Aquafin vernieuwt de rioleringen en dat is echt nodig, zegt schepen van Openbare Werken Jos Hellemans (CD&V). "De collectoren en de rioleringen die onder de Hondiuslaan liggen, zijn echt versleten en dat zorgt zelfs voor verzakkingen. Heel dat stelsel tussen het gemeentehuis en het waterzuiveringsstation zal dus vervangen moeten worden, een zwaar werk."

Heraanleg straat

De gemeente Duffel maakt gebruik van de rioleringswerken om de rijweg te vernieuwen. “In het brede deel van de Hondiuslaan zorgen we voor een dubbelrichtingsfietspad dat 4 meter breed is. Het kruispunt met de Muggenberg, een zwart punt in onze gemeente, leggen we veiliger aan. Tussen de Muggenberg en de Netelei komt er een dubbelrichtingsfietspad van 3,5 meter breed. Daarvoor moeten we wel de parkeerstrook opofferen wat voor een verlies van een twintigtal parkeerplaatsen zorgt”, aldus de schepen. 

Het is een geweldig groot werk op de slagader van de gemeente

Schepen Jos Hellemans (CD&V)

De werken zullen voor veel verkeershinder zorgen. "Alle verkeer dan vanuit Lier en de Kempen naar de E19 in Rumst rijdt, zal problemen hebben. En ook het lokale verkeer zal zich moeten aanpassen via omleidingen." Fietsers krijgen een eigen omleiding. En er zijn ook gevolgen voor de trajecten van het busverkeer van de lijnen 550, 2, 556, 52, 53 en 555.

Meest gelezen