© Tom Palmaers

Tweede brand bij frituur King’s Place in Genk kan nog niet onderzocht worden door instortingsgevaar

Genk -

Dinsdagavond is voor de tweede dag op rij een brand uitgebroken in frituur King’s Place aan de Weg naar As. Maandagavond werd er al brand gesticht in de zaak, al was het vuur toen snel onder controle. Dinsdagavond werd de frituur volledig in de as gelegd, nadat eerst een explosie te horen was. Omdat er instortingsgevaar is, kan de oorzaak van de brand nog niet onderzocht worden.

Chris Nelis en Olivier Simons

Maandagavond hoorde een bovenbuur van de frituur rond 22.30 uur twee luide knallen in de zaak, net nadat de uitbater vertrokken was. De brandweer Oost-Limburg rukte uit en trof binnen drie vuurhaarden aan. Die konden snel geblust worden, maar de rook- en brandschade in de frituur was wel groot. Uit het onderzoek van een branddeskundige en het gerechtelijk labo bleek dinsdag dat de brand aangestoken was. Het pand werd door de politie Carma verzegeld voor verder onderzoek en een politievoertuig hield een oogje in het zeil.

Dat bleek nodig, want dinsdagavond rond 23.45 uur, amper een dag na de brandstichting, brak opnieuw brand uit in de frituur. Vlak ervoor hadden getuigen een explosie gehoord. Dit keer stond de zaak volledig in lichterlaaie toen de brandweer Oost-Limburg arriveerde. De vlammen schoten uit de ramen en er was zware rookontwikkeling. De brandweer kon niet voorkomen dat het pand volledig uitbrandde. Ook de politie Carma kwam ter plaatse. De rijbaan werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Vermoedelijk zijn er geen gewonden gevallen.

Het heeft er alle schijn van dat het opnieuw om een brandstichting gaat, maar het labo van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Limburg en een branddeskundige zijn nog niet kunnen starten aan hun onderzoek. Door de brand bestaat er momenteel namelijk nog instortingsgevaar. De lokale recherche van de politie Carma voert het verder onderzoek.

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer