Kandidaten voor een job bij Bobbejaanland kunnen een kijkje komen nemen op de jobdag van woensdag 15 maart.© Bobbejaanland

Bobbejaanland pakt uit met jobdag om 100 vacatures in te vullen: “Ook wij hebben last van krapte op de arbeidsmarkt”

Lichtaart -

Het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) is tegen het begin van het nieuwe seizoen nog op zoek meer dan honderd nieuwe medewerkers. Om die zoektocht te vergemakkelijken, pakt het pretpark op woensdag 15 maart uit met een jobdag in Bobbejaanland. “Medewerkers ontvangen ook een bonus wanneer ze iemand aanbrengen”, zegt personeelsmanager Jente Van Hees.

Bart Van den Langenbergh

Voor Bobbejaanland op de Olensteenweg in Lichtaart op zaterdag 1 april opnieuw de deuren opent, moeten er heel wat openstaande vacatures ingevuld worden. Het pretpark heeft nog ongeveer honderd functies open staan.“Net zoals veel andere bedrijven hebben ook wij last van de huidige economische situatie en de krapte op de arbeidsmarkt”, vertelt personeelsmanager Jente Van Hees. “Om van ons opkomend seizoen een succes te maken, zijn we op zoek naar heel wat nieuwe collega’s, zowel vaste als seizoensmedewerkers. Als we onze bezoekers op elk moment een plezante dag willen bezorgen, moeten we voldoende medewerkers hebben om ons daarin te ondersteunen.”Bobbejaanland stelde vast dat een aantal geïnteresseerden niet goed weet wat werken bij een pretpark inhoudt. Tijdens een jobdag op woensdag 15 maart wil de directie daarom meer informatie geven. “Zo leren kandidaten verschillende afdelingen kennen en ontdekken ze welke profielen de attracties draaiende houden. In onze sector doe je heel snel ervaring op, terwijl de unieke omgeving voor de nodige ‘fun factor’ zorgt”, zegt Jente Van Hees.

Bonus

Om de zoektocht een extra boost te geven, is het park gestart met een zogenaamd referralprogramma. “Medewerkers kunnen een mooie bonus ontvangen wanneer ze iemand aanbrengen die aangenomen wordt. Dat initiatief creëert een win-winsituatie. Wij komen sneller in contact met kwalitatieve profielen en we kunnen onze trouwe medewerkers belonen”, luidt het nog.

De berichten die vorige maand opdoken over een doorgeschoten werkcultuur bij pretparkengroep Plopsa, hebben volgens de directie vooralsnog geen invloed op Bobbejaanland. “We hebben nog geen signalen ontvangen dat mensen zich zouden laten afschrikken om in een pretpark te werken”, vertelt Jente Van Hees.

Familiepark

’t Plezantste Land verwelkomt dit jaar ‘Terra Magma’ of de Bobbejaanland-klassieker Indiana River in een volledig nieuw jasje. De roots van het park blijven wel behouden. “Bobbejaanland is en blijft een familiepark. Het familiegevoel zit ingebakken in ons DNA. Onze bezoekers zijn vaak hechte vriendengroepen of families die samen nieuwe herinneringen maken”, legt Jente Van Hees uit. “Wie werkt in ’t Plezantste Land, kan rekenen op een gevarieerde job waarin geen enkele dag hetzelfde is. De meeste profielen werken in het park en staan centraal in de ervaring van de bezoekers. Het vakantiegevoel is daardoor permanent aanwezig. Daarnaast zijn er leuke extraatjes zoals de jaarlijkse frietenbak op 21 juli waarbij het managementteam de medewerkers op zelfgebakken frietjes trakteert.”

Kandidaten voor een job bij Bobbejaanland kunnen een kijkje komen nemen op de jobdag van woensdag 15 maart.© Bobbejaanland

Jobdag De jobdag bij Bobbejaanland vindt plaats op woensdag 15 maart vanaf 14u. Geïnteresseerden kunnen kennismaken met teamleiders van verschillende afdelingen en vragen stellen aan toekomstige collega’s. Na afloop trakteert Bobbejaanland iedereen op een ritje in een van de attracties en op een hapje en drankje.

bobbejaanland.be/jobdag

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kasterlee