Natuurhulpcentrum Opglabbeek

Woestijnvos gevangen met cervela in Scherpenheuvel-Zichem

In Scherpenheuvel-Zichem is een woestijnvos gevangen. "Buurtbewoners hadden een vermoeden dat er een beestje in hun houtstapel zat, dus hebben ze een vangkooi gezet met een cervela in", vertelt Cisse Boen van het Natuurhulpcentrum Opglabbeek.

In Scherpenheuvel-Zichem is een woestijnvos gevangen. Dat is een exotische vos met opvallend grote oren. "Buurtbewoners hadden al even een vermoeden dat er een beest in hun houtstapel zat", vertelt Cisse Boen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. "Hun hond gedroeg zich vreemd wanneer hij in de buurt van het hout kwam. Daarom hebben ze een vangkooi gezet met een grote cervela in." En dat lustte het vosje wel, na twee dagen hadden de buurtbewoners prijs.

Omdat het een dier bleek te zijn dat je zelden ziet in Vlaanderen, stuurden ze een foto van het dier naar het Natuurhulpcentrum. "Toen zijn we uitgereden om het dier te gaan halen", vertelt Cisse. "Vandaag wordt het onderzocht", zegt hij. "Daarna gaan we op zoek naar een nieuwe thuis in een dierenpark."

Illegaal

"Woestijnvossen leven van nature in Noord-Afrikaanse woestijngebieden", meldt het opvangcentrum nog. "In België mag je die soort niet als huisdier houden, dus ongetwijfeld gaat het hier om een illegaal gehouden, ontsnapt dier."

De vos verblijft even in het natuurhulpcentrum van Oudsbergen
Radio2

Meest gelezen