© REUTERS

Erdogan: “Europa is aan het wegrotten en heeft ons niets meer te zeggen”

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft donderdag - nog maar eens - zwaar uitgehaald naar Europa. Tijdens een toespraak noemde hij Europa “een continent dat aan het wegrotten is” en “het centrum van het nazisme”.

vtvn

Zondag 16 april mogen de Turken stemmen over de uitbreiding van de macht van de Turkse president. Tijdens de campagne in de aanloop naar dat referendum kwam Erdogan al met verschillende Europese landen op ramkoers te liggen. Donderdag deed hij er nog een schepje bovenop.

“Europa heeft ons niets meer te zeggen. Ons niet, en ook niemand anders. We hebben te maken met een continent dat aan het wegrotten is”, zei hij Balikesir, in het noordwesten van Turkije.

“Racistische partijen doen de Europese leiders en regeringen uit hun hand eten”, ging Erdogan verder. “Europa is niet langer het centrum van de democratie, van de mensenrechten en van de vrijheid, maar van de onderdrukking, het geweld en het nazisme.”

Analisten gaan ervan uit dat Erdogan met zijn uithalen naar Europa het ongenoegen wil aanboren dat ontstaan is nadat verschillende EU-landen verkiezingsmeetings met Turkse politici verboden hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER