Twee weken geleden plaatsten boze jonge boeren houten kruisen neer aan het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon.
Volledig scherm
Twee weken geleden plaatsten boze jonge boeren houten kruisen neer aan het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon. © BELGA

Veehouders vragen in open brief aan Vlaams Parlement stikstofdecreet niet goed te keuren

Een groep veehouders, ondersteund door advocaat Walter Van Steenbrugge, heeft een open brief geschreven naar de leden van het Vlaams Parlement. Daarin roepen ze op om het stikstofdecreet niet goed te keuren. Ze verwijzen daarvoor naar een wetenschappelijk rapport met vijf pijnpunten in de stikstofaanpak van de Vlaamse regering.

3 reacties

  • KURT VAN HULLE

    1 jaar geleden
    Als stikstof in de laatste 30 jaar tijd gehalveerd is kan met toch niet meer praten over een acuut probleem, en als we met alle beschikbare technieken van vandaag en morgen nog eens 15 verder werken met de bet beschikbare technieken, gaat er meer dan waarschijnlijk nog eens meer dan de helft van de N uitstoot af . Zonder dat we daarvoor onbetaalbare plannen nodig hebben en zonder 1of andere sector te moeten stigmatiseren.
  • Werner Brusselmans

    1 jaar geleden
    Er is nog geen voorstel van decreet ….
  • Rene Martens

    1 jaar geleden
    Goed bezig Kris en Peter. Doe zo verder!!