© BELGA

RVA sluit onderzoek naar mogelijke sociale fraude door ACV-topman Marc Leemans niet uit

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) sluit niet uit dat een onderzoek naar het komende ‘ontslag’ van ACV-voorzitter Marc Leemans kan geopend worden. Dat schrijft HLN.

debn

LEES OOK. ACV-voorzitter Marc Leemans gaat met brugpensioen

De RVA doet die mededeling nadat bekend was geraakt dat huidig ACV-voorzitter Marc Leemans eind dit jaar wordt ‘ontslagen’ bij zijn werkgever om op brugpensioen te kunnen gaan. De tegen dan 62-jarige Leemans zal meer dan 40 dienstjaren op de teller hebben staan, maar heeft de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt dan.

Het huidige SWT – het vroegere brugpensioen – voorziet dat iemand op brugpensioen kan gaan als die ontslagen wordt door de huidige werkgever. Leemans zelf vertelde eerder al dat het tijd is om te stoppen als voorzitter en de fakkel door te geven,. “Ik werk al 42 jaar bij de vakbond, waarvan de laatste twaalf jaar als voorzitter, dat is slopend. Het is goed voor mijn gezondheid om nu te stoppen.”

LEES OOK. “Ik hoop dat vakbond scherp reageert” en “sociale fraude”: ‘ontslag’ van ACV-topman Marc Leemans lokt veel reactie uit

LEES OOK. Een vakbondstopman die ontslagen wordt zodat hij in brugpensioen kan: “Absurd dat ze niet beseften dat dit reacties zou uitlokken”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER