Wijnegem bereidt zich voor op een groots verjaardagsfeest met als top of the bill een heuse musical over de nu dertigjarige geschiedenis van het winkelcentrum.© JAA

Shoppingcenter speelt hoofdrol in eigen Studio 100-productie: ‘Wijnegem De Musical’

Wijnegem -

Wijnegem – Shop Eat Enjoy bestaat dertig jaar en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Op zaterdag 11 en zondag 12 maart, precies drie decennia na de opening, trakteren de 250 winkels hun klanten op kortingen en leuke extra’s en het centrale plein wordt de scène voor een wervelende musical in een productie van Studio 100.

Jan Auman

Wijnegem – Shop Eat Enjoy heeft een traditie om mijlpalen groots te vieren. Zo werd in het verleden bijvoorbeeld het wereldrecord ‘hoogste champagnetoren’ verbroken met een toren van maar liefst 43.680 (!) glazen of werd er een verticale catwalk opgebouwd in de centrale koepel met een unieke modeshow op hoge hoogte.

“Ook onze toch wel mooie dertigste verjaardag zetten we trots in de verf”, kondigt Wijnegem-woordvoerder Zsofi Horvath het programma aan voor een heus feestweekend, op 11 en 12 maart.

Matthew Michel

Hoofdrolspeler Matthew Michel (r) was de voorbije maanden vaak te zien in de televisievariant van James De Musical.© RR

“Hoofdattractie wordt een wervelende musical die het verhaal zal brengen van dertig jaar shopplezier in het grootste shoppingcenter van het land. Studio 100 neemt de productie voor haar rekening en is al weken bezig met de voorbereidingen”, aldus de Wijnegem-woordvoerder.

Presentator van dienst is Matthew Michel, een populair Vlaams musicalacteur, die onder meer te zien was in James De Musical en bij het grote publiek vooral bekend is van zijn rol als Brandon in de Ketnetserie Ghost Rockers en als lid van de Ketnetband. Ook TikTokster Steffi Mercie – recent nog bekroond met een Gouden K en kind aan huis in Wijnegem – zal mee optreden. Een fantastisch showkoor zorgt voor de vocale ondersteuning.

“Speciaal voor onze show wordt een podium met drie hoogteniveaus gebouwd op het centrale plein. Het decor voor een onvergetelijke show vol dans, muziek, humor en entertainment”, maakt Zsofi Horvath het publiek warm.

Ook zondag open

De 250 winkels zijn tijdens het feestweekend geopend op zaterdag 11 maart van 10 tot 20u en op zondag 12 maart van 10 tot 19u. De musical zal op beide dagen te zien zijn telkens om 11, 14 en 17u op het centrale plein.

Wijnegem Shop Eat Enjoy opende de deuren op 11 maart 1993 met toen nog ‘slechts’ 189 winkels. Ondanks heel wat vraagtekens en kritiek vooraf, sloeg de formule meteen aan. Vandaag zijn er 250 winkels, waarvan dat de meeste ingevuld zijn. Het voorbije jaar 2022 kwamen ruim zeven miljoen mensen er ‘shoppen’, onder wie ook flink wat Nederlanders.

Wijnegem – Shop Eat Enjoy stelt zo’n 1.800 mensen te werk. Acht zelfstandige uitbaters schrijven dit succesverhaal al mee sinds 1993. Zij zullen op 11 maart door manager Katrien Geysen extra in de bloemen worden gezet. 

Ook TikTok-ster Steffi Mercie, hier uiterst rechts op het Gala van de Gouden K’s, zal van de partij zijn op het jubieleumfeest van Wijnegem shoppingcenter.© BELGA

Stefi Mercie, hier samen met Véroinique De Kock stalen ook al de show bij de glamoureuze naamsverandering van Wijnegem Shop Eat Enjoy vijf jaar geleden.© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners