Foto: Belga

Papa (37) uit Herselt vrijgesproken voor verkrachting vierjarig zoontje wegens twijfel

Een man uit Herselt die verdacht werd van de verkrachting van zijn vierjarig zoontje is vrijgesproken. Hij riskeerde een celstraf van 40 maanden, maar volgens de rechtbank was er twijfel. De man vertelde dat het jongetje was opgestookt door zijn mama in het kader van een vechtscheiding.

Een 37-jarige man uit Herselt werd verdacht van de verkrachting van zijn eigen zoontje. Het parket had een gevangenisstraf van 40 maanden gevraagd, maar volgens de rechtbank van Turnhout was er twijfel. De man werd vrijgesproken.

Een rode poep

De mama van het kind stapte twee jaar geleden naar de politie nadat ze merkte dat haar zoontje een rode poep had. Ze vertelde dat het jongetje haar had gezegd dat zijn papa met zijn vingers in zijn poep was gegaan. Deze eerste klacht werd geseponeerd, maar na een tweede klacht werd er besloten om de dertiger te vervolgen voor de verkrachting van zijn zoontje.

“Het jongetje verklaarde onder andere aan de politie dat het seksuele misbruik zich zowel voordeed in de badkamer als in de auto", vertelde openbaar aanklager Hanne Hendrickx. In de auto moest hij al zijn kleren uitdoen en voorover bukken. Als hij het aan iemand vertelde zou hij slaag krijgen en de dieren bij papa thuis niet meer mogen zien.”

Verzinsels in het kader van vechtscheiding

Volgens de man waren het pure verzinsels en werd het jongetje opgestookt door zijn mama in het kader van een vechtscheiding. De ouders van het jongetje hebben twee jaar een relatie gehad en gingen kort na de geboorte uit elkaar. Af en toe mocht het kind bij de papa verblijven. "Ik ben al vijf jaar aan het vechten om mijn zoon bij me te kunnen hebben. Het zou stom zijn dat ik dan iets verkeerds doe dat tegen mij gebruikt kan worden", vertelde hij aan de rechtbank.

Meest gelezen